Okullararası mangala turnuvası

Gaziosmanpaşa ilçesi, Okullararası Mangala Turnuvası'nın ikincisi yapıldı

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi’nin organizasyonuyla, Cemal Gürsel İlkokulu’nda ki 2. Okullararası Mangala turnuvasına 18 Okuldan toplam 180 öğrenci katıldı.

Geleneksel zeka oyunumuz Mangala Türk zeka ve strateji oyunu, 2012 yılından itibaren zeka oyunları seçmeli ders müfradatında okullarda oynatılmaya başlanan, geçtiğimiz günlerde belgesel filminin fragmanı yayınlanan; müziklerini Survivor All Star'da yarışan Doğukan Manço'nun yaptığı  Mangala oyununun, kültürümüze yeniden kazandırılma ve yaygınlaştırılma çalışmaları, araştırmacı Serdar Asaf Ceyhan'ın öncülüğünde ve www.mangala.com.tr 'nin desteğiyle devam ediyor. 

Bugüne kadar; Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılında İstanbul’da ve 2011 yılında Antalya’da, 2014 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eskişehir’de Türkiye Şampiyonaları düzenlenen Mangala oyunu turnuvalarının bu yıl 4.sünün yapılması için çalışmalara okullararası ilçe turnuvaları ile başlandı.

Bu amaçla, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi ortak organizsyonuyla “Gaziosmanpaşa ilçesi 2. Okullararası Mangala Turnuvası” düzenlendi. Turnuvaya 18 okulu temsilen toplam 180 öğrenci katıldı. Çekişmeli geçen karşılaşmalar neticesinde;

Gaziosmanpaşa ilçesi 2. İlkokullararası Mangala Turnuvasında, Birinciliği; Yıldıztabya  İlkokulu’ndan Metahan Kaldır, İkinciliği; Yıldıztabya İlkokulu’ndan Rabia Sarıkaya, Üçüncülüğü; Gazipaşa İlkokulu’ndan Zeynep Çakır ve Dördüncülüğü; Cemal Gürsel İlkokulu’ndan Emrecan Yalçın elde etti.

Gaziosmanpaşa ilçesi 2. Ortaokullararası MangalaTurnuvasında ise, Birinciliği; Mustafa Yeşil İmam Hatip Ortaokulu’ndan Muhammed Raşit Kumbasar, İkinciliği; Havuzbaşı Ortaokulu’ndan Aliye Yıldız, Üçüncülüğü; ise Gazi Yaşargil Ortaokulu’ndan Nehir Adıgüzel elde etti.

Turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ödül olarak kupa ve madalyaların yanı sıra, Tablet Bilgisayar, ipod, Mangala Türk zeka ve strateji oyunu seti ve Usb bellek hediye edildi. 

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Cemal Gürsel İlkokulu Müdürü Yılmaz Bükecik, Müdür Yardımcısı Murat Depmeci ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Bülent Gökmen verdi.