Nigel Kennedy İstanbul'da konser verecek

Klasik, caz, klezmer, rock ve çok daha fazlasını kapsayan geniş bir müzik repertuarına sahip olan sanatçı Nigel Kennedy, ''Heart and Soul'' performansıyla 7 Nisan'da İstanbul'da konser verecek.

IHA

Besteci, keman virtüözü orkestra şefi ve festival küratörü olarak tanınan dünyaca ünlü müzisyen Nigel Kennedy, 7 Nisan'da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde konser verecek. Tarzıyla uluslararası bir üne sahip olan Nigel Kennedy, 7 Nisan'daki programında Bach'ın eserlerinin yanı sıra modern zamanların iki büyük klavye sanatçısı ve bestecisi Krzysztof Komeda ile geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Ryiuchi Sakamoto'nun keman ve çello için sevilen diğer parçalarının yanı sıra kendi bestelerine yer verecek.

Ünlü sanatçı; Almanya'da BRIT Ödülleri, ECHO ve Bambi ödüllerinin yanı sıra çok sayıda Grammy adaylığı ve farklı ödüller kazanmış durumda. Albümlerinin çoğu Platin ve Altın Plak ödüllerine layık görüldü. En son albümü My World, Birleşik Krallık'ta klasik listelerin zirvesine çıktı. Rock dünyasının önemli yıldızları Sir Paul McCartney, Kate Bush, The Who, Led Zeppelin şarkıcısı Robert Plant, Donovan, John Lord, Talk Talk, Jeff Beck, Ian Dury gibi pek çok müzisyenle ortak işler yaptı.