Mustafa Ömer Yangın: Malatya lezzetleri yeterince bilinmiyor

Hacı Ahmet Malatya Sofrası 1942 restoranın sahibi Mustafa Ömer Yangın, çok zengin bir mutfak kültürüne sahip olmasına rağmen Malatya'nın gastronomiyle anılmamasının önemli bir eksiklik olduğunu söyledi. Şehrin bu alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Yangın, “Malatya'nın zengin mutfağı uluslararası platformda tanıtılmalı” dedi.

Hacı Ahmet Malatya Sofrası 1942 restoranın sahibi Mustafa Ömer Yangın, çok zengin bir mutfak kültürüne sahip olmasına rağmen Malatya'nın gastronomiyle anılmamasının önemli bir eksiklik olduğunu söyledi. Şehrin bu alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Yangın, "Malatya'nın zengin mutfağı uluslararası platformda tanıtılmalı" dedi.

İstanbul-Maslak'ta, 42 Maslak Plaza'nın içinde hizmet veren Hacı Ahmet Malatya Sofrası 1942 adlı restoranın dördüncü kuşak temsilcisi Mustafa Ömer Yangın, Malatya mutfağının hem ulusal hem de uluslararası alanda hak ettiği değeri görmesi için ilgili kurumların çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

MALATYA, GASTRONOMİDE BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP

Şehrin çok zengin bir mutfak kültürüne sahip olmasına rağmen bulunduğu bölgede geri planda kaldığına dikkat çeken Yangın, "Malatya, Anadolu coğrafyasının en önemli şehirlerinden biri. Kentimiz tarih boyunca değişik medeniyetlere, uygarlıklara, kültürlere ev sahipliği yapmış. Yalnızca mimaride ve sanatta değil, aynı zamanda gastronomide de çok büyük bir potansiyele sahip. Ancak bu potansiyelin çeşitli çalışmalarla hem Türkiye'ye hem de dünyaya gösterilmesi gerekiyor" dedi.

FESTİVALLER DÜZENLEMELİYİZ

Tarihi ve kültürel mirasının sağladığı avantajlarla zengin bir yemek çeşitliliğine sahip olan Malatya mutfağının, gastronomi festivalleriyle öne çıkarılması gerektiğini dile getiren Mustafa Ömer Yangın, şöyle konuştu: "Ülkemizde gastronomi turizminin önemi maalesef geç keşfedildi. Son yıllarda bu açığı kapatmak adına birçok şehir için gastronomi festivalleri düzenleniyor. Bu etkinliklerle amaç; bölgesel ürünleri ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak. Malatya mutfağı için de yapılan etkinlikler var, fakat bana göre sayıları yetersiz. Tüm kurumların katılımıyla ortak bir çaba sarf ederek gastronomi festivallerimizin sayısını artırabilir, mutfağımızın hak ettiği değeri görmesini sağlayabiliriz."