Müslüman kadın öncüler Ehli Hiref sergisinde

İmam hatipli öğrencilerle her yıl tematik sanat projelerine imza atan Ertuğrul Çakır Atölyesi bu sene de Ehli Hiref sergisi ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor

8 Mart 2022 Salı günü Fatih Belediyesi Fuayesi'nde açılacak olan sergide 8. yüzyıldan günümüze her dönemden iz bırakmış Müslüman kadınların portreleri yer alıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden 15 Müslüman kadının hayatına ve başarılarına tuvallerinde yer veren Ertuğrul Çakır Atölyesi, imam hatipli gençlerin sanatta gelecekteki vizyonunu da ortaya koyuyor.

'Fatih'te Sanat Var' mottosuyla yola çıkan ve pandemi şartlarından dolayı üç yıl gecikmeyle açılan sergi Müslüman kadınların dünya tarihinde nasıl silinmez izler bıraktığını gündeme getirmeyi hedefliyor.

Sergide Ertuğrul Çakır Atölyesi'nden genç sanatçı adaylarının emek verdiği Türkiye'den Feryal Özel, İran'dan Füruğ Ferruhzad, Katar'dan Moza Bint Nasser, Pakistan'dan Benazir Butto, Malezya'dan Siti Hasmah Mohamad Ali, Afganistan'dan Meena Keshwar Kamal, Tunus'tan Fatıma el-Fihri, Libya'dan Arwa Arboun, Kosova'dan Atifete Jahjaga, Kırgızistan Kurmancan Datka, Fas'tan Seyyide Hurra, Hindistan'dan Raziye Begüm Sultan, Azerbaycan'dan Mihriban Aliyeva, Bosna-Hersek'ten Aida Begiç, Endonezya'dan Anniesa Hasibuani'yi anlatan tablolar sanatseverle buluşuyor.