Milletin ödülü Burak Haktanır'a

Boğaziçi Film Festivali'nde ödül alan yönetmen Özcan Alper, ‘barışı savunduğu için tutuklandı' diyerek ödülü TTB Başkanı Fincancı'ya adayınca, oyuncu Burak Haktanır, “O kadın TSK'ya iftira attı” diye haykırarak tepki koydu.

Türkiye'nin en önemli film festivallerinden Boğaziçi Film Festivali, sanatını ideolojik bağlılığın alet eden bir yönetmenin yalan söyleyerek yaptığı eylemle gölgelendi. Festivalde ödül alan yönetmen Özcan Alper, terör örgütü PKK'nın TV kanalına bağlanarak Mehmetçik'in terörist mağaralarını bombalarken kimyasal silah kullandığını iddia eden ve bu yüzden mahkeme tarafından tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı "barışı savunduğu için tutuklandı" yalanıyla savundu ve ödülünü ona ithaf etti.

İKİ TARAFA DA ALKIŞ!

Bu ithaf salondan alkış alırken, katılımcılar arasında bulunan oyuncu Burak Haktanır, ayağa kalkarak Özcan Alper'e "O kadın TSK'ya iftira attı. Kaç gündür bütün PKK sayfaları onu destekliyor" diye haykırdı. Haktanır, ısrarla haykırınca önce sessizlik oldu, sonra Haktanır için de alkışların yükselmesi dikkat çekti. Sahnede bulunan oyuncu Selcen Ergün'ün de "O kadın" ifadesine takılarak, Burak Haktanır'ı "Çok eril bir dil kullanıyorsunuz" diye eleştirmeye çabaladı.

KARİYERİME MAL OLSA BİLE...

Salonu terk eden Haktanır, "Mehmetçiğe sahip çıkmak hepimizin görevi. Belki bu yaptığım kariyerime mal olacak ancak umurumda değil" dedi.

Geceye 5 ödül alan 'Kar ve Ayı' yapımı damga vurdu. Selcen Ergun ve Yeşim Aslan 'Kar ve Ayı' filmiyle En İyi Senaryo Ödülü'ne layık görüldü. Merve Dizdar, filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu seçildi. Yapım Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film seçilerek 100 bin TL değerindeki Altın Yunus Ödülü'nü de kazandı. Ayrıca yapımla En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'nün sahibi Florent Herry ve En İyi Kurgu Ödülü'nün sahibi ise Çiçek Kahraman'ın oldu. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda 'En İyi Film' ödülünü ise Youssef Chebbi'nin 'Ashkal' filmi kazandı. Festivalde "Karanlık Gece" filmindeki performansıyla Berkay Ateş, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

En iyi kadın oyuncu ödülünü Merve Dizdar kazandı.

En İyi İlk Film Ödülü, Kabahat filmiyle Ümran Safter'e verildi.

Festival Başkanı Ogün Şanlıer, Onur Ödülü'nü Macar yönetmen Ildiko Enyedi'ye verdi.