Mihrabat Yayınları okura merhaba dedi

Bâbıâli olarak bilinen yayın dünyasına yeni katılan Mihrabat Yayınları, okurun karşısına iki iddialı eserle çıkıyor.

Cavit Ersen'in imzasını taşıyan kitaplardan ilki Osman Gazi...

Kayı Boyu’nun Devlet olma düşüncesinin temeli Osman Gazi ile atılmış, Orhan Gazi ile bu fikir, tam mânasıyla sistemleştirilerek hakikate dönüşmüştür. Osman Gazi Oğlu Orhan Gazi, Cavit Ersen’in ikinci tarihî romanıdır. Daha önce Ertuğrul Gazi Oğlu Osman Gazi’yi neşreden Mihrabat Yayınları’nın bu romanında, Orhan Bey’in hayatını, askerî  dehasını ve mücadelelerini keyifli bir yolculuk eşliğinde okuyacaksınız.

Ertuğrul Gazi'nin oğlu olan Osman Gazi, Kayı Boyu'nun üç kıtaya yayılan büyük bir devletin kurucusudur. Babasından ve Selçuklular'dan aldığı emanete hakkıyla sahip çıkan bu şanlı Oğuz Bey'i, İlâ'yı Kelimetullah'ı, yani Allah'ın ismini yüceltmek ve hak din İslam'ı yaymak için cansiperâne çalışmış ve altı asır ayakta duracak Osmanlı Devleti'nin temelini atmıştır. 

Günümüzdeki bütün dünya liderlerine örnek olan ve yüce bir medeniyetin temellerini atan Osman Gazi, fethettiği topraklarda Müslümanlar için olduğu kadar gayrı müslimler için de adalet, müsamaha, huzur ve barış ortamını sağlamış, bütün insanlığa muhteşem bir devlet modeli armağan etmiştir. 

DEVLET-İ ALİYYE'NİN İKİNCİ HAKANI...

Orhan Gazi, üç kıtaya yayılan cihan ülkesi, Devlet-i Aliyye’nin, yani Osmanlı Devleti’nin ikinci padişahıdır. Babası, Devletin kurucusu Osman Gazi’den devraldığı mesuliyetin idrakinde olan Orhan Gazi, bu sorumluluğun hakkını vermiş ve daha babası hayatta iken Bursa’yı fethedip başkent yapmış, civar iller ile birlikte Osmanlı’yı büyütmüştür. 

Osmanlı, Orhan Gazi ile Devlet sistemleştirilmeye başlanmış, muhtelif müesseleler ve teşkilâtlar kurularak, Devlet’in önü açılmıştır. Yapılan imar ve ihya çalışmaları ile Osmanlı şehirleri, cazibeli birer ticaret ve sanat merkezi hâline dönüşmüştür. İlk Osmanlı parası olan akçe sikkelerini bastıran, ilk vezir ataması yapan, Başkent Bursa’ya bağlı sancaklara kadılar tayin eden ve civardaki beylikleri Osmanlı’ya biat ettiren Orhan Gazi’dir. Vakıf sistemini kuran, ilk düzenli Osmanlı ordusunu kurup donanma çalışmalarını başlatan ve ilk defa kanunlar çıkaran da Orhan Gazi’dir. 

Her iki kitabın yazarı Cavit Ersen sürükleyici bir üslup ve akıcı bir Türkçe ile kaleme aldığı eserlerini okuyucuya takdim ederken, toplumda uyanan tarih şuuruna ve genç nesillerde giderek genişleyen ecdat sevisine katkıda bulunmayı devam ediyor.