Medeniyetler korosundan vefa! Antakya'yı tekrar ayağa kaldıracağız

Depremde yedi sanatçısını kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri ''Artık sıra bizde. Bu şehri tekrar ayağa kaldıracağız'' dedi.

AA

Farklı din ve mezheplere mensup sanatçıları buluşturarak birlikte yaşama kültürünü dünyaya anlatan Antakya Medeniyetler Korosu, depremde yitirdiği 7 sanatçısının anısını yaşatacak. Sanatçılar, binlerce canı yitirdikleri depreme rağmen şehir olarak ayakta oldukları mesajını tüm dünyaya vermeyi hedefliyor. Koronun en büyük dileği aynı zamanda arkadaşları Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz'ın anısını müzikleriyle yaşatabilmek.

FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK

Kahramanmaraş merkezli ilk depremde evi yıkılıp geçici süre İzmir'e yerleşen koro şefi Yılmaz Özfırat, ''Tekrar bu şehri hayata geçireceğiz. Bugüne kadar hep şehir bize adını verdi. Artık sıra bizde. Biz şehre adımızı vermek zorundayız. Bakın Antakyalılar döndü ve bu şehri tekrar ayağa kaldırıyorlar diye. Birkaç ay geçmesi gerekiyor. Akabinde döneceğiz. Tekrar çalışmalarımıza başlayacağız. Tekrar konserlerimize gideceğiz" dedi. Koronun teknik koordinatörlüğünü üstlenen Bedirhan Gök ise kadim kentin yine eski günlerine kavuşması için çalışacaklarını ve birbirlerine destek olacaklarını belirtti.