‘Mavilerde 60 Yıl'ın öyküsü

Çağdaş Türk resim sanatının önemli temsilcilerinden Mustafa Pilevneli'nin ‘Mavilerde 60 Yıl' başlıklı sergisi ile başladı.

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, yeni sergi sezonuna çağdaş Türk resim sanatının önemli temsilcilerinden Mustafa Pilevneli'nin 'Mavilerde 60 Yıl' başlıklı sergisi ile başladı. Sanat hayatı boyunca ürettiği yağlıboya-akrilik tuval resimleri, suluboya ve renkli gravür çalışmalarının yanı sıra cam, mozaik, vitray, seramik, ahşap, beton ve alüminyum gibi materyallerle sayısız mimari uygulamayı hayata geçiren Pilevneli, görsel sanatların farklı dallarındaki eserleriyle görkemli bir dünya kuruyor.

'ADETA ŞİİRİ ÇİZİYOR, BOYUYOR'

Tuvalleri aracılığıyla sanatseverleri büyülü bir yolculuğa çıkaran usta sanatçı, bir eserinde devasa yüzeyleri boyarken, bir başka çalışmasında ufacık ahşap bir parça içinde kaybolacağınız kocaman bir dünyayı betimleyebiliyor.

Sergi için hazırlanan ve sergiyle aynı başlığı taşıyan kitapta Ömer Faruk Şerifoğlu, Pilevneli'nin son dönem resimlerinde mavi renge ağırlık vermesini, yaşamla ve kendisiyle iç hesaplaşması olarak yorumlayarak "Adeta şiiri çiziyor, boyuyor" ifadesini kullandı. Sergi, her gün 09.00 – 19.00 saatlerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.