Kütahya'dan tarih fışkırdı! 5 bin yıllık Afrodit

Kütahya'da 5 bin yıllık geçmişi olan Aizanoi Antik Kenti'nde tarihi keşif sürüyor. Mitolojide aşk tanrıçası olarak bilinen Afrodit'in heykel başının ikincisi, şarap tanrısı Dionysos'un üçüncü heykel başı bulundu.

'KAZI YAPILAN 3 GÖZLÜ KÖPRÜ SELDE YIKILMIŞ'

Kütahya'da Aizanoi Antik Kenti'ndeki Koca Çay'da yürütülen kazı çalışmalarında, mitolojide aşk ve güzellik tanrıçası olarak bilinen Afrodit'in heykel başının ikincisi, şarap tanrısı Dionysos'un ise üçüncü heykel başı gün ışığına çıkarıldı. Kazı başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun, "3 gözlü köprünün büyük bir sel nedeniyle çökmüş olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Çayda bugüne kadar 100'ü aşkın heykel parçası bulduklarını belirten Coşkun, heykellerin gövdelerinin ise parça parça bulunduğunu ve kazı sezonunu bu ay sonlanacağını belirtti.

'BULUNAN HEYKEL BAŞLARI GÜZEL KORUNMUŞ'

Coşkun, köprünün enkazının kazılması esnasında çok sayıda heykel parçalarını gün yüzüne çıkardıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Afrodit heykel başı ile Dionysos heykel başının yenilerini ortaya çıkardık. Başların bazılarının 2-3 metre uzunluğundaki heykellere ait olduğu anlaşıldı. İlkini 3 yıl önce ortaya çıkardığımız bu heykel başları oldukça güzel korunmuş."