Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Demircan: ‘20 yıl önce hayal olan hizmetleri gerçekleştirdik'

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, 20 yıl önce hayal olan hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Demircan, ''Normalin ta kendisi olan bu etkinlikler 20 yıl önce maalesef hayaldi. Büyük bir medeni cesaretle, kararlı adımlarla bugüne geldik. Daha çok mesafe alacağız, medeniyetimizin köklerinden aldığımız güçle yerde, gökte, hak ve hakikat için birlikte kanat çırpacağız'' dedi.

ŞEYHMUS ÇAKAN

Diyarbakır'da Doğunun Kanatları tanıtım programı kapsamın da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vali Münir Karaloğlu ile diğer davetlilerin katıldığı basın toplantısı düzenlendi. Demircan, "Kendisinden sonra gelen nice ilim sahibi abide şahsiyetlere ilham olanların düşüncesini dünden yarına taşımaya vesile olmak bizler için büyük bir gurur" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde teması, Doğunun yetiştirdiği ve medeniyetimizi mayalayan büyük şahsiyetler olan bir program dizisine başlanıyor. Programımızda; Hem devlet hem millet olarak, hem Kürtçe hem Türkçe tebliğler dinleyeceğiz, Kürtçe kitaplar tanıtacağız, Kürtçe film seyredeceğiz, Kürtçe şarkılara eşlik edeceğiz. Normalin ta kendisi olan bu etkinlikler 20 yıl önce maalesef hayaldi. Büyük bir medeni cesaretle, kararlı adımlarla bugüne geldik. İnşallah daha çok mesafe alacağız, medeniyetimizin köklerinden aldığımız güçle yerde gökte hak ve hakikat için birlikte kanat çırpacağız.'

Bakan Demircan, etkinlik programını şöyle açıkladı;

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkeziyle Dicle Üniversitesi Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

Program 28 Nisan'da Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde Türk Tarih Kurumu paydaşlığında gerçekleşecek ve Doğunun Üç Yıldızı başlıklı panel toplantılarla başlayacak. Üç zirve şahsiyet için üç panel oturum yapılacak.

Çok kıymetli hocalarımız tebliğlerini sunacaklar. Programı takiben tebliğler Kürtçe ve Türkçe olarak kitaplaştırılacak.

Feqiye Teyran'ın eserlerinde yer alan olaylar ve kahramanları konu olan Sanatçı Hüseyin Ünlü tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışını gerçekleştireceğiz.

Kültür Bakanlığımız tarafından yapımı gerçekleştirilen Kürtçe eserlerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yeniden basımı ve Diyarbakır'da dağıtımı üzerine bir protokol imzalayacağız.

Bakanlığımız tarafından yayınlanan kitapları Bakanlık e-kitabım üzerinden Dijital olarak erişime açacağız. Bakanlığımız tarafından yayın programına alınan ve yakın zamanda yayınlanacak kitapların tanıtımını yapacağız.