Kültür sanatta ‘engelleri' kaldırdı

Türk Telekom'un “Erişilebilir Tiyatro” projesiyle görme ve işitme engellilerin kültür ve sanat etkinliklerine katılımı artıyor. AKM'deki engelsiz ilk oyun ‘Rumuz Goncagül' 11 Şubat'ta da sanatseverlerle buluştu.

"Türkiye'ye Değer" anlayışı ile kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına devam eden Türk Telekom, engelli sanatseverlerin kültürel etkinliklere eşit katılımına katkıda bulunmayı sürdürüyor. Türk Telekom ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliğiyle hayata geçirilen "Erişilebilir Tiyatro" projesi kapsamında görme ve işitme engelli sanatseverler görsel, işitsel ve fiziksel engelleri aşan bir sanat deneyimi yaşıyor. Proje kapsamında, AKM'deki Devlet Tiyatrosu oyunlarında canlı betimleme, sahne turu ve üst yazı uygulamalarıyla oyunu izleme olanağı buluyor.

İLK OYUN RUMUZ GONCAGÜL

Proje kapsamında ilk defa 6 Ocak'ta AKM Tiyatro Salonu'nda sahnelenen, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı, Türk Tiyatrosu'nun önemli yazarlarından Oktay Arayıcı'nın kaleme aldığı, rejisörlüğü Zafer Algöz tarafından gerçekleştirilen "Rumuz Goncagül" adlı eser 11 Şubat'ta AKM'de engelli sanatseverlerle yeniden bir araya geldi. AKM'deki "Erişilebilir Tiyatro" projesi her ay görme ve işitme engelli sanatseverlere engelsiz bir tiyatro deneyimi yaşatmaya devam edecek.