Küçük çiftçiler şimdi de korkuluk yapmayı öğreniyor

Beylikdüzü Migros AVM,” Komşu Köy Projesi” kapsamındaki “Korkuluk Atölyesi”, 16 Temmuz Cumartesi, saat: 16:00-18:00 arasında tüm çocukları bekliyor.

Çocuklarının yaz tatilini faydalı ve eğlenceli öğretilerle geçirmesini isteyen aileler için, Beylikdüzü Migros AVM bu hafta sonu yine farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Temmuz ayı sonuna kadar sürecek “Komşu Köy” projesi kapsamında bu kez küçük çiftçiler korkuluk yapmayı öğrenecekler. “Korkuluk Atölyesi’nde minikler, hayal güçlerini kullanarak, yaratıcı ve eğlenceli tasarımlar yapacaklar.

Çocukları hem eğlendirecek hem eğitecek atölye çalışması, 16 Temmuz Cumartesi günü saat 16:00 – 18:00 saatleri arasında Beylikdüzü Migros AVM zemin kat aktivite alanında gerçekleştirilecek.

Minikler,  kuşları ürkütüp, ekili ürün veya mahsule yaklaştırmamak amacıyla bağa, bahçeye ve tarlaya dikilen insan kuklasını, uzmanlar eşliğinde farklı tasarımlarla yorumlayıp, deneyimleyecekler.

Bilindiği gibi Beylikdüzü Migros AVM, Komşu Köy projesi ile Haziran ayından itibaren çocuklara özel tarım yapma imkânı sunuyor. Uzman çiftçi eşliğinde eğlenceli ve kısa bir eğitimin ardından ebeveynler ve çocuklar, özel olarak hazırlanan tarım alanında, kendi ürünlerini yetiştiriyorlar.
Proje, teknolojiyle iç içe büyüyen, doğadan giderek uzaklaşan yeni nesil için, dünyada giderek yaygınlaşan bir akım olan kentsel tarım uygulamaları ile şehir sınırları içinde tarım alternatifleri oluşturmayı amaçlıyor.

30 Temmuz’da Komşu Pazar

AVM içine kurulacak özel alanda katılımcılar kendi yetiştirdikleri ürünleri, kendi tezgâhlarında sergileyerek, satabilecekler. Bu pazardaki satışlardan elde edilen geliri bir yardım kuruluşuna bağışlayacaklar.