Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali'nde jüri başkanı Semih Kaplanoğlu

Altın Ayı Ödüllü yönetmen Semih Kaplanoğlu kısa film üretimini ve genç yönetmenleri desteklemek amacıyla düzenlenen 9. Kısa'dan Hisse Film Festivali'nde jüri başkanı oldu. Festivallerin sinema için önemine dikkat çeken Semih Kaplanoğlu “Bu dönemde festivaller, gençlerin söyleyecek çok şeyi olduğunu dünyaya duyurmaya imkân veriyor.” dedi.

ALİ DEMİRTAŞ

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından bu yıl 9.su düzenlenecek olan "Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali" için geri sayım başladı. 2-9 Kasım tarihlerinde Türk Telekom Tivibu ana sponsorluğunda gerçekleşecek festivalin jüri başkanlığını Altın Ayı Ödüllü yönetmen Semih Kaplanoğlu üstlendi. Festivallerin sinema için önemine dikkat çeken Semih Kaplanoğlu "Kısa'dan Hisse Film Festivali genç yönetmenlerin sesini duyurmasına imkân tanıyor. Sinemamızın geleceği, genç yeteneklerin festivalde umut dolu eserler sunmasıyla şekilleniyor. Bu zorlu dönemde festivaller, gençlerin söyleyecek çok şeyi olduğunu dünyaya duyurmasını sağlıyor" dedi. "Başka Bi' Festival" mottosuyla yolculuğuna devam eden festival jürisinde aynı zamanda ödüllü oyuncu Güliz Gençoğlu, ödüllü yönetmen-senarist-yapımcı Nuri Cihan Özdoğan, animasyon film yapımcısı ve yönetmen Nurullah Yenihan ile TRT Sinema Müdürü Faruk Güven yer alacak.

175 BİN TL NAKDİ VE YAPIM DESTEK ÖDÜLÜ

Kısa film yoluyla sinema kültürünü yaygınlaştırmak, sinemaya gönül verenlerin mesleki ve sanatsal gelişimlerine destek olmak ve nitelikli eserlerin seyirciyle buluşmasına zemin hazırlamak amacıyla düzenlenen Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali her sene olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü. Sinema sanatının çekirdeğini teşkil eden kısa film üretimine teşvik için düzenlenen festivale 400'e yakın başvuru yapıldı. Festivalin 9 Kasım'da gerçekleşecek ödül töreninde toplam 175 bin TL değerinde nakdi ve yapım destek ödülü dağıtılacak. Bunların yanı sıra gösterim hakkı kazanan filmlere gösterim ücreti de ödenecek.

USTALIK SINIFLARI VE ATÖLYELER

Birbirinden farklı temalarda çekilen kısa film seçkisini yoğun bir programla sinemaseverlerin ilgisine sunacak festivalde sürprizlerle dolu birçok etkinlik, söyleşi, ustalık sınıfı ve atölye de gerçekleştirilecek. İşitme ve görme engelli bireylerin de unutulmadığı festivalde, özel olarak hazırlanan bazı gösterimlere ayrıntılı altyazı ve sesli betimlemeyle erişim mümkün olacak.