Karadeniz'in göz bebeği Amasra

Yaz aylarında Karadeniz'de doğasıyla ve plajlarıyla güzel bir tatil beldesi arayanlar için bu hafta Amasra'yı ele almak istiyoruz.

Bartın iline bağlı olan şirin bir liman kenti olan Amasra doğal güzellikleriyle birlikte 3 bin yıllık bir tarihe de sahip. Bu tarihe Amasra Müzesi'nin gezerek tanık olabilirsiniz. Müze'de Helenistik ve Roma dönemlerinden Osmanlı dönemine kadar çok sayıda eser sergileniyor.

PLAJLARI BİRBİRİNDEN GÜZEL

Amacınız Karadeniz'in serin sularına bir an önce kendinizi atmaksa birbirinden güzel plajlarda keyif yapabilirsiniz. Amasra merkeze 10 dakika mesafe olan Bozköy Plajı buna rağmen oldukça sessiz ve sakin bir yer. Kayalıkların olmadığı plajda kolaylıkla yüzülebiliyor aynı zamanda. Merkezde konumlanan Büyük Liman Plajı ise Bozköy Plajı'nın aksine oldukça kalabalık. Antik Liman Bölgesi'nde bulunan Küçük Liman Plajı da oldukça uğrak bir yer. Bir koy görüntüsünde olan plajda restoran da bulunuyor. Bakir doğasıyla merkeze 45 dakika mesafede olan Akkonak Plajı doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Yemyeşil ormanların yanında bulunan plajda iki tane de kamp alanı bulunuyor. Şehrin en çok ilgi çeken 3 km uzunluğundaki İnkumu Plajı da yeşil ve mavinin birleştiği diğer bir doğa harikası yer. Burası Amasra merkeze 30 km mesafede konumlanıyor.

KAMP ALANLARI MEVCUT

Sakin ve kamp için uygun bir plaj arıyorsanız Göçgün Plajı size uygun olabilir. Burada orman içerisindeki bungalov evlerde de kalabilirsiniz. Masmavi deniziyle gelenleri büyüleyen Çakraz Plajı ise oldukça uğrak bir yer. Burada da kamp alanları mevcut. Denizde gezmek isteyenler için tekne turları da düzenleniyor. Güzel manzara ve doğanın tadını çıkarıp kamp kurmak isteyenler Gideros Koyu'na mutlaka bir göz atmalı. Doğal koruma alanı olan koyda kafa dinleyip stres atabilirsiniz. Kastamonu'ya bağlı olan koy Amasra merkeze 1 saatlik mesafede yer alıyor. Karadeniz'in en güzel sahil kıyılarından olan Güzelcehisar Koyu 80 milyon yıllık lav sütunlarının olduğu bir noktada yer alıyor.

Kemere Köprüsü mutlaka ziyaret listesinde olmalı

Amasra'nın simge yapısı olan Kemere Köprüsü'nü mutlaka görmelisiniz.

Harika manzaraya bir de Ağlayan Ağaç ve Direkli Kaya'dan şahit olun.

Alışveriş için Çekiciler Çarşısı ve Galla Pazarı'nı dolaşın.

Deniz kenarındaki balık restoranlarında akşam yemeğinin keyfini çıkarın.

ŞELALE ÇEVRESİNDE BİSİKLETLE DOLAŞIN

Amasra'nın en güzel yerlerinden birisi Göldere Şelalesi. Yaklaşık 12 kilometrelik bir badi boyunca akan su en sonunda bir şelaleye dönüşüyor ve o noktada buz gibi bir su havuzu oluşturuyor. Şelale çevresinde bisiklet, motokros ve trekking gibi etkinlikler yapılıyor. Şelalenin ön kısmında çadır kampı yapılabiliyor. Bir diğer enfes şelale bir kaya oyuğunun içinden dökülen Ulukaya Şelalesi. Şelalenin döküldüğü kanyon yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda.

169 METRELİK FOSİL MAĞARA

Doğa yürüyüşleri yapmak için Ahatlar Tabiat Parkı'na uğramalısınız. Birçok bitki türünü bünyesinde barındıran parkta onlarca hayvan çeşidi de yaşamını sürdürüyor. Burada harika manzaraya dalabileceğiniz bir seyir tepesi de bulunuyor. Merkeze 10 km mesafedeki Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı ise harika ışıklandırmalarla güzel bir görünüm oluşturuyor. Fosil taşlardan oluşan 169 metre uzunluğundaki mağara dikit ve sarkıtlarla sarılmış.