İzleyiciden Fanus'a tam not

Almanya'nın Türkçe konuşan tiyatrosu Tiyatro Frankfurt, Gallus Tiyatrosunda , derinliği olan ve düşündüren içeriğiyle sergilediği Fanus adlı oyunu ile beşinci kez sahne aldı.

Konusunu insan ilişkilerindeki karşıtlıklar ve yaşamdaki içsel çatışma boyutlarından alan oyunu Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Estonya Büyükelçisi Hayriye Kaplan, Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, Kültür Ateşesi Osman Şahin, Senarist Zeynep Yıldız da izledi..

FRANKFURT'UN TÜRKÇE GURURU

Oyunun yönetmenliğini üstlenen Kamil Kellecioğlu „oyunda geçen her karakter, her zaman her yerde olabilecek, ilişkilerin içinde yer alan ya da olayları belirleyen birer kurmaca figürlerdir. Oyunda benlikler soyut karakterlerle realite edilmeye çalışılldi. Fanus kurgusal olarak basit insan ilişkileri gibi görülse de insan hayatında işlevi olan bir içsel yüzleşme sembolüdür. Tiyatro Frankfurt olarak bu seneki diğer hedeflerimiz arasında gençler için, yazarlık ve oyunculuk atölyeleri, çocuklar için yaratıcı drama etkinliklerimiz var. Heryıl Mayıs ayında düzenlediğimiz tiyatro festivali için de çalışmalarımız heyecan ve pozitif enerjiyle devam ediyor. Tiyatro Frankfurt olarak Almanya'da Türkler'in ve Türkçe'nin gururu olarak yola devam ediyoruz.  Bizlerin arkasından desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkürlerimizi sunarız“diye konuştu.

İzleyiciden tam not alan Fanus'un, beşinci kez sahnelenmesine rağmen salonun tıklım tıklım dolması ise  dikkatlerden kaçmadı.