İyimserlik değil gerçek: İnsanlar iyidir!

İnsanların iyiliği üzerine merak uyandıran hikayelerle dolu olan ‘Çoğu İnsan İyidir' isimli kitabın temel argümanı, insanların iyi olduğunu varsaymanın gerçekçi ve devrimci bir eylem olduğu.

MachIavellI'den Hobbes'a, Freud'dan Pinker'a kadar birçok düşünür/yazar insanın kötü olduğunu düşünüyor. Yakın zamanda Can Yayınları arasından çıkan 'Çoğu İnsan İyidir' isimli kitap ise buna reddiye.

GERÇEKÇİ VE DEVRİMCİ

Tarihçi yazar Rutger Bregman'ın kaleme aldığı kitap yeni bir insanlık tarihi çalışması adeta. Gül Özlen'in Türkçeye çevirdiği çalışma The Guardian, The Daily Telegraph, New Statesman ve Daily Express'e göre yılın kitabı.

İnsanların iyiliği üzerine merak uyandıran hikayelerle dolu olan 'Çoğu İnsan İyidir'in temel argümanı, insanların iyi olduğunu varsaymanın gerçekçi ve devrimci bir eylem olduğu. Bregman, insanların cana yakınlığına ve özgeciliğine inanmanın farklı bir düşünce tarzının temelini atacağını, toplumda hakiki bir değişikliğe yol açabileceğini gösteriyor; buna inanmanın da iyimserlik değil gerçekçilik olduğunu söylüyor.