İstanbul'a yakın kamp rotaları

Son dönemde doğaya olan özlem gerek çadır kampı gerekse karavanlı gezilere olan ilgiyi artırıyor.

İnsanlar hem şehrin gürültüsünden uzaklaşmak hem de doğada zaman geçirerek sakin bir ruh haline ulaşmak istiyor. Bu yazımızda İstanbul ve çevresinde oturup karavanla da gidilebilecek rotaları derledik.

GÖKÇETEPE SAHİL KAMPI

Özellikle sahil kampı yapmak isteyenlerin tercih ettiği Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı, denize ve maviye doyacağınız harika bir yer. Keşan'a bağlı olan kamp alanı, Saroz Körfezi kıyısında yer alıyor. İsterseniz çadır ya da karavanla gelebilir ya da buradaki bungalov evlerde rahatlıkla konaklayabilirsiniz. Fiyatların oldukça uygun olduğunu belirtelim. Kamp alanında yemek yiyip çay ve kahve içebileceğiniz bir restoran ve kafe de var. Kendi yemeklerini hazırlamak isteyenler yakın mesafedeki marketten ve köylülerden malzeme de temin edebiliyor. Alanda elektrik, tuvalet, su ve duş hizmeti veriliyor.

ETKİNLİK ARAYANLAR İÇİN

Adapazarı'ndaki Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı, kuğularla dolu harika bir gölün kenarında güzel bir kamp deneyimi vaat ediyor. Park içinde çok sayıda etkinlik düzenleniyor. ATV safariden paintball'a, fotoğrafçılıktan kuş gözlemciliğine, kara bisikletinden deniz bisikletine ve trenle göl turuna kadar çok sayıda eğlence ve etkinliğe katılabilirsiniz. Alanda yeme içme olanakları mevcut. Elektrik ve su imkanı da var.

YAYLADA SERİNLEYİN

Kocaeli'de yer alan İnönü Yaylası, özellikle daha serin bir havada kamp yapmak isteyenler için güzel bir seçenek. 1130 metre rakımlı yaylada ücretsiz olarak vakit geçirebilirsiniz. Yaylada herhangi bir restoran, kafe ya da alışveriş yapabileceğiniz market bulunmadığı için tüm ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmeniz gerekiyor. Karavan yerine çadırla kamp yapmak isteyenlerin soğuk havayı dikkate alarak gitmeleri önemli. Yaylada yemekler ve içme suyu için kullanabileceğiniz temiz su kaynakları var. Bahar ve yaz aylarında çokça ziyaretçisi olan İnönü Yaylası, geniş bir düzlük olduğu için kalabalığa karışmadan da konaklayabileceğiniz bir yer.

YEDİGÖLLER HER MEVSİM AYRI GÜZEL

Her mevsimin ayrı bir güzel yaşandığı Bolu Yedigöller'de doğanın her rengini görmek mümkün. Yedigöller Milli Parkı içinde yer alan kamp alanı konaklamaya uygun. Bunun dışında karavanla konaklayabileceğiniz Abant, Gölcük ve Akyaka gibi yerler de mükemmel seçim olabilir sizin için. Ayrıca buraların harika fotoğraflar çekmek için tam aradığınız rotalar olduğunu da hatırlatmak isteriz.

YEŞİLİN TONLARIYLA EN BOL OKSİJEN KAZDAĞLARI'NDA

Kamp rotalarının oksijeni en bol olanı muhakkak Kaz Dağları olmalı. Ormanlık alanların yoğun olduğu coğrafyada güzel havayla birlikte harika bir manzaraya da kavuşuyorsunuz. Burada gezilecek çokça yer var. Kazdağı Milli Parkı, Sütüven Şelalesi, Hasan Boğuldu, Pınarbaşı, Mıhlı Şelalesi ve Şahin deresi Kanyonu mutlaka istikametiniz olmalı. Vaktiniz olursa Ayazma ören yerini de görmelisiniz. Kamp alanlarının çoğunda telefon çekmediğinden iletişim kurmanız gereken kişilere önceden bilgi vermenizde fayda var.

SU SPORLARI GÖKÇEADA'DA

Su altı dalışı, kitesurf ya da windsurf yapmak isteyenler için Gökçeada harika bir seçim olacaktır. Kefalos en popüler kamp alanlarından birisi. Tarih ve doğanın içinde bolca gezinti yapılabilecek bir yer alan Gökçeada'da Rum mimarisinin taş yapıları arasında turlayıp, adanın birbirinden güzel lezzetlerini tadabilirsiniz.