İstanbul'a bahar filmlerle gelecek

Bu yıl 42. kez düzenlenecek İstanbul Film Festivali, 7 Nisan'da başlıyor. Etkinlik kapsamında 84 ülkeden 160 yönetmenin filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

İstanbul Film Festivali, bu yıl 42. kez sinemaseverlerle buluşacak. 7-18 Nisan arasında düzenlenecek olan festival, dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu 134 uzun ve 29 kısa metrajlı filmden oluşan zengin programıyla dikkat çekiyor. Festival bu yıl Sundance Film Festivali'nde Dünya Sineması-Dram kategorisinde Büyük Jüri Ödülü'nü kazanan Scrapper / Hırçın ile açılacak. Festival kapsamında 12 günde, 14 bölümde, 84 ülkeden 160 yönetmenin filmleri gösterilecek. Festival tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen 'Sinema Onur Ödülleri' bu yıl Kayhan Yıldızoğlu ile Nevra Serezli'ye verilecek. Ödüller, 6 Nisan gecesi düzenlenecek Açılış Töreni'nde sunulacak.

GÖSTERİMLER 6 SALONDA

Festivalin bu yılki gösterimleri Beyoğlu'nda Atlas 1948 ve Fransız Kültür Merkezi, Şişli'de CineWAM Premium, City's Nişantaşı, Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi olmak üzere 6 salonda yapılacak.