İsrail'e karşı kültürel boykota binlerce sanatçıdan destek

İsrail'e karşı kültürel boykot kampanyasına destek veren Artists For Palestine UK hareketi üyelerinden Farhana Sheikh, dünya çapında binlerce sanatçının İsrail'e karşı boykotu desteklediğini söyledi.

AA

İsrail'e yönelik kültürel boykot kampanyasına destek veren Artists For Palestine UK (APUK) adlı hareketin kurucu üyelerinden Farhana Sheikh, İsrail'in suçlarını örtbas etmek için kültürel faaliyetleri kullandığını belirterek, dünya çapında binlerce sanatçının İsrail'e karşı boykotu desteklediğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın İsrail'e yönelik boykot çalışmalarını ele aldığı 2 haberden oluşan "Akademik ve Kültürel Boykot" başlıklı haber dosyasının son haberinde APUK'tan Sheikh, İsrail'e yönelik dünya çapındaki kültürel boykotun etkilerini değerlendirdi.

Sheikh AA muhabirine, İsrail'in Venedik Bienali ve Eurovision Şarkı Yarışması'ndan çıkarılması için yapılan çağrıyı binlerce sanatçının desteklediğini aktararak, geçmişte Güney Afrika'nın izole edildiği gibi İsrail'i izole etmeyi amaçladıklarını ve değişimin izolasyondan doğacağına inandıklarını kaydetti.

Kültürel boykot kampanyasında İsrail devleti ya da devletin politikalarına bağlı ticari kuruluşlarla ilişkili kültürel faaliyetlere odaklandıklarını dile getiren Sheikh, sanatçıları İsrail'de konser vermemeye, edebi ya da kültürel ödülleri kabul etmemeye, İsrail kültür kurumlarıyla bağlantı kurmamaya çağırdıklarını anlattı.

Sheikh, kültürel boykotun önemine dikkati çekerek, şunları aktardı:

"Kültür gözle görülür ve kültürel faaliyetler pek çok insana ulaşır. Avrupa genelinde milyonlarca kişi, İsrail'in Eurovision'a katılmaması için yapılan protestolardan haberdar olacak. İnsanlar, sürekli olarak çok sayıda kişiyi ezen ve öldüren bir devletin yaratıcılığa yönelik festivallerde yer almaması gerektiğini anlayacak. Ekonomik boykot güçlü ve gerekli ancak kamuoyunun dikkatini hızla çekebilecek olan kültürel boykot."