‘Ickabog' raflarda, Veba Geceleri yolda

Rowling'in merakla beklenen Ickabog'u okurla buluştu. YKY, Amin Maalouf ve Orhan Pamuk'un yeni romanlarını da çok yakında yayımlanacak.

Yapı Kredi Yayınları 2021 yılına okurun merakla beklediği kitaplarla girdi. Geçtiğimiz günlerde J. K Rowling’in Ickabog adlı kitabı okurla buluştu. Önümüzdeki ay Amin Maalouf’un Empedokles’in Dostları, mart ayında ise Orhan Pamuk’un Veba Geceleri romanları yayımlanacak.

UMUDUNU KAYBETME

Ickabog, J.K. Rowling’in on yıl önce, çocukları için yazdığı özgün bir masal. Yazarın masalı şimdi yayınlamasının sebebi pandemide ebeveynlere tatlı bir sürpriz yapmak istemesi. Yapı Kredi Yayınları, geçtiğimiz sonbaharda pek çok ülkede olduğu gibi bu kitap için çocuklara özel bir resim yarışması düzenledi. Yarışmanın kazananları arasından seçilen 34 resim, Ickabog’un Türkçe baskısında yer alıyor. Masal, umudu asla kaybetmemek gerektiği üzerine kurulu sürükleyici bir macera.

İNSANLIĞIN SONU

Yapı Kredi Yayınları önümüzdeki ay ise Türkiye’de ciddi bir okur kitlesi bulunan Amin Maalouf’un Empedokles’in Dostları isimli kitabını yayınlamaya hazırlanıyor.

Maalouf, 2012 yılında yayımladığı Doğu’dan Uzakta’dan sonra kaleme aldığı bu ilk romanında, Uygarlıkların Batışı kitabında çözümlemeye çalıştığı insanlığın sonu, uygarlıkların kendini yok etmesi gibi olguları ustaca işliyor.

PAMUK’UN SALGINI

Mart ayında yayımlaması planlanan Nobel Ödüllü romancı Orhan Pamuk’un ‘Veba Geceleri’ isimli kitabı, dört yıllık bir emeğin ürünü. Pamuk’tan tarihi roman okumayı özleyen okurun içine su serpecek nitelikte bir roman bu. Romanın yılı 1901, mekanı Osmanlı’nın 29. vilayeti Minger adası. Pamuk romanlarının olmazsa olmazı aşk, bir başkarakter olarak romanın rotasını belirliyor. Yazar, kitabında, salgın, karantina, devlet ve birey konularını bir masal havasında ele alıyor.