İçinde kaybolmak için ideal bir ilim deryası

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne vatandaşlar akın etti.

BEDiR ACAR

Edebiyatçı, yönetmen ve medya mensuplarının da aralarında bulunduğu isimler, Millet  Kütüphanesi’yle ilgili ilk izlenimlerini Akşam Gazetesi’ne değerlendirdi. 

-  Mustafa Armağan (Yazar): Görür görmez, ‘Yeni Türkiye’nin kütüphanesi de böyle iddialı olmalıydı’ dedim. Baş döndürücü. Kaybolmak için ideal. Kaybolmak için veya kendini bulmak için.  

-  Necip Evlice (Yazar): Mükemmel kalite. Yıllardır başka ülkelerin görkemli milli kütüphanelerini konuşup durduk. Artık bizim de, bu kütüphanelerle, en azından yapı olarak boy ölçüşebilecek bir kütüphanemiz var. Hızlı bir biçimde kültürel bir ruhunun da oluşmasını diliyorum. 

-  Mesut Uçakan (Yönetmen): Gurur verici. Bir medeniyetin ölçüsünü gösteren, kütüphaneler olmuştur. Bir sinemacı olarak sinema eserlerinin de (film, dizi, belgesel sair) bu kütüphanede yer almasını çok isterim.  

-  İbrahim Eren (TRT Genel Müdürü): Dev bir miras. Hem içinde barındırdığı zengin kültürel içerikle hem de insanı adeta büyüleyen yapısıyla gelecek kuşaklara gururla bırakabileceğimiz dev bir miras niteliğinde.  

-  Asım Gültekin (Eğitimci-yazar):  İmkanları çok güzel. Kültürümüzde yüzyıllarca Anadolu’yu yoğuran kitapların Millet Kütüphanesi’nin bir bölümünde, sesli şekilde halka okunmasını çok arzu ederim. İlk Muhammediye okumasını da uygun görülürse ben yapmak isterim. 

- Sibel Eraslan (Yazar): Devlete ve millete layık bir yapı. Çok etkileyici. Büyük bir medeni birikim buluşması.Dünya çapında bir kütüphane. Kucaklayıcı bir atmosferi var.