Hierapolis'te gece gezisi

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, gece müzeciliği için ışıklandırıldı, gece saat 24.00'e kadar gezilebilecek.

MİKTAT ÇAKAR

Denizli'de yılın her ayı yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği, dünyada eşi benzeri olmayan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gece müzeciliği projesi kapsamında, ören yerini işleten SICPA Türkiye tarafından ışıklandırıldı.

Beyaz travertenler de renkli ışıklarla donatılırken, bölge gece saat 24.00'e kadar ziyaretçilerini ağırlayabilecek. Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Efes'ten sonra gece aydınlatılması yapılan ikinci ören yeri oldu.

1800 yıllık Antik Tiyatroda yapılan tanıtıma Denizli Valisi Ömer Faruk Şimşek, SICPA Türkiye Genel Müdürü Sami Çebi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Kültür Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol ve davetliler katıldı.

'GÖZ BEBEĞİMİZ'

SICPA Türkiye Genel Müdürü Sami Çebi, Efes ve Hierapolis antik kentleriyle Türkiye'de gece müzeciliğine başlayacaklarını anlatarak, "2023'de Hierapolis Antik Kenti'nde 2 milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırladık. Hierapolis bizim göz bebeğimiz. Dünyada ve Türkiye'de bir tane var. Bunun bilinciyle elimizden gelen en iyi hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Bu yatırımlar, kültürel mirası sadece bugüne değil gelecek nesillere de aktarmayı ve sürdürebilir bir turizm anlayışını hakim kılmayı hedeflemektedir" dedi.

Beyaz travertenler de renkli ışıklarla donatılırken, bölge gece saat 24.00'e kadar ziyaretçilerini ağırlayabilecek.