Her öğrenci bir roman kahramanına dönüştü

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi geleneksel ‘Roman Kahramanları Festivali'ne sahne oldu. 200 öğrenci, roman kahramanlarına hayat verdi.

BÜLENT ŞANLIKAN

Roman Kahramanları Dergisi'nin her yıl 21 Aralık'ta kutladığı 'Roman Kahramanları Festivali', Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nde de yapıldı. Etkinlikler kapsamında 200 öğrenci roman kahramanları kıyafetlerine büründü. Festivalin düzenlenmesine katkı sağlayan lisenin edebiyat öğretmenlerinden Ercan Yılmaz AKŞAM'a konuştu: "Bu yıl festivalimizin 4'üncüsü. 21 Aralık aynı zamanda Dünya Roman Kahramanları günü. Son derece özel ve keyifli bir etkinlik. Öğrencilerimiz sadece roman kahramanlarının kıyafetlerine bürünmüyor aynı zamanda okulun çeşitli yerlerinde canlandırmalar da yapıyor. Öğrenciler, kitaplar ve romanlar sayesinde, evrensel olan duyguları sanatla birleştirerek yeni bir kimlik inşa edecekler."

KURGUDA HAYATLARI VAR

İl Milli Eğitim Müdürü E. Sıddık Savaşçı da okumanın kişiyi ve hayatı zenginleştirici yönüne vurgu yaparak etkinliğin özellikle Sosyal Bilimler Lisesi tarafından her yıl gerçekleştirilmesinin anlamlı olduğunu ifade etti.