Hedef 2028'de 35 kente ulaşmak! Kültür Yolu her şehirden geçecek

Kültür Yolu festivallerini 2028'de 35 şehre yayacaklarını söyleyen Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Her yıl aynı tarihte Trabzon'da festival düzenleyeceğiz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Trabzon'da organize edilen "Sümela Kültür Yolu Festivali"ne ilişkin Boztepe Seyir Terası'nda basın toplantısı düzenledi. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile 2020'de başlatılan Kültür Yolu Festivallerini geçen sene 5 şehre, bu sene itibarıyla da 11 şehre yayarak devam ettirdiklerini belirten Ersoy, geçen yıl 5 şehirde 30 binden fazla sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen festival etkinliklerine 33 milyondan fazla vatandaşın katılma fırsatı bulduğunu anlattı. Bakan Ersoy, şöyle devam etti: "Her yıl 5 şehir ilave ederek hedefimiz 2028 yılında 35 şehre kadar Kültür Yolu Festivallerini yaymak olacak. Bu sene seriye 5 Ağustos'ta Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali ile başladık. Serimiz 100 gün sürecek. 12 Kasım'a kadar devam edecek 11 şehirde. Serinin ikinci bacağına bugün Trabzon Sümela Kültür Yolu Festivali ve Erzurum Palandöken Kültür Yolu Festivalleri ile devam ediyoruz."

MARKALAŞMA HIZLANIYOR

Ersoy, "Her yıl belirli bir tarih sabitleniyor ve o tarihte festivaller gerçekleştiriliyor. Sezon sonunda artık net bir tarih açıklanacak. Her yıl aynı tarihte Trabzon'da da Kültür Yolu Festivalleri yapılıyor hale gelecek. Hem kültür sanatla vatandaşımızın kolay etkili ve yoğun ulaşımını, erişimini sağlamış oluyoruz ama hepsinden önemlisi şehirlerimizin başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada bilinirliğini ve markalaşma sürecini hızlandırmış oluyoruz" diye konuştu.

Trabzon'da Fuar Merkezi, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı ile Kültür Merkezi gibi çeşitli noktalarda konserler ve etkinlikler gerçekleştirilecek.