“Halının Altındakiler” sergisi yarın offgrid art project'de açılıyor

Bağımsız sanatçıları ortak üretime davet eden offgrid art roject, küratörlüğünü Nilay Yerebasmaz'ın gerçekleştirdiği “Halının Altındakiler” başlıklı sergisinde dokuma işleriyle öne çıkan Defne Parman ve seramik sanatçısı Esra Gezer'i bir araya getiriyor.

HABER MERKEZİ

8 Nisan – 10 Mayıs tarihleri arasında offgrid art roject'de ziyaret edilebilecek "Halının Altındakiler" sergisi, hepimizin ortak belleğinde yer alan ancak zaman zaman göz ardı edilen travmalar, yas ve unutma süreçleri üzerine düşünmeye davet ediyor. Sanatçılar Defne Parman ve Esra Gezer, farklı malzeme ve yöntemlerle, bireysel hatıraların günlük yaşantımızla kesiştiği noktaları araştırıyor.

DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYOR

Hafıza, bireysel ve kolektif düzeyde sürekli şekillenen, zaman zaman bastırılan, bazen de bilinçli olarak unutulmaya çalışılan bir olgu. "Halının Altındakiler" hafızanın izlerini sürerken, izleyiciyi hatırlamanın ve unutmanın anlamı üzerine düşünmeye davet ediyor. Defne Parman'ın kumaş ve pamuk kullanarak oluşturduğu eserleri, örtünün altında kalan hatıraları fiziksel bir biçimde görünür kılarken, Esra Gezer'in seramik ve porselen işleri, hatırlamanın iyileştirici gücüne ve kolektif belleğin taşıdığı yükün ağırlığına odaklanıyor.

YAS TUTMANIN ÖNEMİNİ VURGULUYOR

Pamuklar ve kumaş yırtıkları, bilincin derinliklerinden sızan unutulmaya direnen hatıraları çağrıştırırken, seramik ve porselen işleri, geçmişin ağırlığını ve sessizleştirilen hafızaları yüzeye çıkarıyor. Sergi, kaybolanları, silinenleri ve gölgede bırakılanları yeniden düşünme alanı açarken, geçmişle hesaplaşmanın ve yas tutmanın önemini de vurguluyor. "Halının Altındakiler", örtülmeye çalışılan hafızanın izini sürerek, izleyiciyi derin bir sorgulamaya çağırıyor. Unutmanın ve hatırlamanın duygusal ve sosyal boyutlarını açığa çıkaran bu sergi, kolektif belleği yeniden inşa etme çabasına bir katkı sunmayı hedefliyor.

Bağımsız sanatçıları ortak üretime davet eden offgrid art project aynı zamanda sergi etrafında gerçekleştirdiği Sanatçı Sohbetleri ve Sanatçı Eşliğinde Sergi Turlarıyla da Taksim'in kültür ve sanat hayatının nabzını tutuyor. Sentire Hotel & Residences içerisinde yer alan offgrid art project'deki "Halının Altındakiler" sergisi 8 Nisan- 10 Mayıs tarihlerine kadar ziyaret edilebilecek.