Hafız mir Ateşin hayatı kitap oldu

Klasik Türk müziğine sayısız eser kazandıran, pek çok talebe yetiştiren, hocaların hocası bestekar Amir Ateş’in hayatı kitap oldu. Kuveyt Türk’ün yayınladığı esere iki de CD eşlik ediyor.

Bedir Acar

 
Klasik Türk müziğinin yaşayan en büyük üstatlarından bestekar Hâfız Âmir Ateş’in hayatı kitap oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsikîsi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ve neyzen Ali Osman Alaca tarafından kaleme alınan “60. Sanat Yılında Bestekâr Hâfız Âmir Ateş” isimli eserde,  Âmir Ateş’in hayatı, eğitimi ve mûsikîye yönelik düşünce ve fikirleri detaylı şekilde ele alındı. Sanatçı hakkında yapılan çeşitli çalışmalardan ve kendisiyle bizzat gerçekleştirilen görüşmelerden istifade edilerek hazırlanan biyografi eser Bestekâr Hâfız Âmir Ateş tarafından da gözden geçirildi. 


 
İKİ CD HAZIRLANDI
 
Kuveyt Türk’ün prestij eserler serisinden basılan kitaba 2 CD’den oluşan bir albüm de eklendi.

Proje kapsamında Âmir Ateş’in ilahi besteleri Prof. Dr. A. Hakkı Turabi’nin, şarkı besteleri ise Doç. Dr. Başak İlhan Harmancı’nın sanat yönetmenliğinde 2 CD’den oluşan bir albüm haline getirildi. Âmir Ateş’in kendi bestelerinden ikisini seslendirdiği albümde ses sanatçıları Ahmet Özhan, Ahmet Hakkı Turabi, Fatih Koca, Halil Necipoğlu, Ender Doğan, Adnan Çoban, Osman Akbaş, Agah Terzi, Yahya Geylan, Mehmet Hadi Duran, Mehmet Kemiksiz, Enes Cumhur Ergür ve Dursun Şahin yorumladı.