Gümüşlük sahilinde muhteşem ikili

BODRUM'da düzenlenen 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki 'Suda Caz' konserleri serisi, Norveçli şarkıcı ve söz yazarı Kristin Asbjornsen & Olav Torget ikilisi ile yaza veda etti.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ndeki 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde Norveçli şarkıcı ve söz yazarı Kristin Asbjornsen, gitarist Olav Torget sahne aldı. Kristin Asbjornsen 2016 yılında Avrupa'da farklı duo, trio ve quartetlerle başladığı performanslar serisine, gitarist Olav Torget ile festival sahnesinde devam etti. Yaklaşık 500 sanatseverin izlediği konserde Asbjornsen, 'The night shines like the day' ve 'Wayfaring stranger' isimli önceki albümlerinin yanı sıra 2013'te çıkan solo çalışması 'I´ll meet you in the morning' albümünden ve 2016 Mart ayında Oslo'da Caféteatret'te gerçekleşen 'Traces of you' adlı projeden de eserler seslendirdi. İkili izleyicilere izleri Norveç'ten Afrika'ya uzanan müzikal bir şölen sundu. Gümüşlük'te olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Asbjornsen, Türkiye'de ilk kez konser verdiğini belirterek, festival komitesine de davetleri nedeniyle teşekkür etti. 

Kristin Asbjornsen ve gitarın yanı sıra farklı kültürlerin çalgılarını da başarıyla çalan Olav Torget'i, yaklaşık 1 buçuk saat süren konserin sonunda sanatseverler dakikalarca alkışladı.