Gültekin Çizgen'den iki sergi: ‘Anbean’ ve ‘Hezarfen Çizgen’

Gültekin Çizgen’in ‘Anbean’ ve ‘Hezarfen Çizgen’ isimli retrospektif sergileri 13 Ekim 2016 - 15 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Ünlü fotoğraf sanatçısı Gültekin Çizgen’in ‘Anbean’ isimli fotoğraf sergisinde, sanatçının 1958-2016 yılları arasındaki fotoğraflarından bazıları Türkiye’nin önde gelen 84 fotoğraf sanatçısı tarafından yorumlanıyor. Türkiye’de bir ilk olan yorumlu fotoğraf sergisi, 13 Ekim 2016 saat 18.00’den itibaren sanatseverlere farklı bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.

Çizgen'in bir diğer sergisi ‘Hezarfen Çizgen’ ise dijital illüstrasyonları, fotografik çalışmaları, cam işleri, cam heykelleri ve hatları içeriyor.

Her iki serginin albümleriyle birlikte fotoğraf yazarı Tekin Ertuğ’un ''Işıkla Resmedenler'' serisi için hazırladığı Gültekin Çizgen kitabı da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Her iki sergi de 15 Ocak tarihine kadar 2017 tarihine kadar, İstanbul Kadırga'da bulunan İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde fotoğraf tutkunlarını ağırlayacak.