Gençler yıl boyu sanata doyacak

Kültür Bakanlığı'ndan ‘Genç Kart' müjdesi geldi. 18 yaşına giren gençler 1 yıl boyunca tiyatro, konser ve müzelerden ücretsiz şekilde yararlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce müjdesini verdiği 'Genç Kart' uygulaması Resmi Gazete'de yayımlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından dün itibarıyla yürürlüğe giren uygulamanın detaylarını paylaştı. Uygulamadan 18 yaşına giren gençler bir yıl boyunca yararlanabilecek.

Bakanlığa bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sanat etkinlikleri 'Genç Kart' sahiplerine bir kereye mahsus ücretsiz olacak.

ERSOY'DAN TEŞEKKÜR

Gençler, Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebilecek; sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli de faydalanabilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kararın Resmi Gazete'de yayınlanması sonrası Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.

BAŞVURU E- DEVLET'TEN

"Genç Kart" uygulaması başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek, isteyenler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı il/ilçe müdürlüklerine de başvurarak Genç Kart sahibi olabilecek. Müdürlüklerden yapılacak başvurularda; nüfus cüzdanı fotokopisi, 1 adet vesikalık fotoğraf getirilmesi yeterli olacak.