Frankfurtlu Çocuklar Tiyatroya doydular

Almanya'nın Frankfurt kentinde faaaliyet gösteren Tiyatro Frankfurt, bu sene Frankfurt Başkonsolosluğu işbirliği ile çocuklar için de bir tiyatro etkinliği düzenledi.

Çocuklar için yaratıcı drama“ adı altında düzenlenen programa Frankfurt Başkonsolosluğunun Etüd projesi kapsamında görev alan öğretmenler ve öğrenciler yanında Frankfurt Başkonsolosu Muhammet Mustafa Çelik, Tiyatro Frankfurt e.V yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetmen Kamil Kelllecioğlu,  oyuncu  Nurten İnan, kültür, sanat programlarında içerik yöneticiliği ve çeşitli dizilerde senaristlik yapan Zeynep Yıldız da katıldı.

İlk defa sahneye çıkan çocuklar ve gençler Nurten İnan yönetiminde doğaçlama karakterlerle küçük skeçler oynadılar. Etkinliğin mimarı Oyuncu ve Yönetmen Kamil Kellecioğlu „ tiyatro grubumuz içinde dayanışma birbiriyle iletişim adına çok güzel örnekler varolmakta. Bunları niçin çocuklara da taşımayalım diyedüsündük. Çocukların bazen bir ağaç olma gibi bir rol ile repertuarlarını  genişletmesi onların empati yeteneklerini de geliştiriyor.  Böylece kendilerini hem daha iyi ifade edebiliyorlar. Hem de yaşamı daha iyi anlam verebiliyorlar.  Sahnede insiyatif sahibi olma hakkı verilen çocukların birlik olma ve evrensel değerleri de kavrama ve geliştirme özellikleri gelişiyor ve böylece bizler tiyatroyu mutlu çocuklar ve mutlu bir dünya için eğitim aracı haline getirmiş oluyoruz. Etkinliklerimiz devam edecek“ diye konuştu.

Etkinliğin sonunda Etüd annelerinin kahvaltı ikramı da sunulurken çocuklar yüz boyama ve ebru sanatını da tanıma fırsatı buldular.