Farklı ülkelerden öğrenciler ebru sergisinde buluştu

Türkiye, Avusturya, Endonezya, Fransa, Kazakistan, Tunus ve Türkmenistan'dan 58 öğrencinin bir araya geldiği sergi, CSO Ada Ankara'da açıldı. Sergide; ebru, hat ve minyatür sanatlarından 86 eser yer alıyor.

HATİCE GÖVENÇ

CSO Ada Ankara'da, 7 farklı ülkeden 58 öğrencinin eserlerinin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye, Avusturya, Endonezya, Fransa, Kazakistan, Tunus ve Türkmenistan'dan öğrencilerin bir araya geldiği sergide, ebru, hat ve minyatür sanatlarından 86 eser yer aldı. Duygu Orak Sanat Merkezi tarafından hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle hayata geçirilen sergi, CSO Ada Ankara'nın Fuaye alanında 2 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.

GELENEKSEL SANATLARIN KUŞAKLARA AKTARILMASI EN ÖNEMLİ İŞİMİZ

Sergi açılışına katılan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, geleneksel sanatların çok kıymetli olduğunu vurguladı. Terzi, "Geleneksel sanatlar kısmını çok önemsiyoruz, ardımızda burada güzel bir hikâye bırakmak istiyoruz. Güzel sanatlarla alakalı nasip olursa hem Kültür Yolu Festivali çerçevesi içerisinde hem de kültür yolunun gitmediği illerde geleneksel sanatlar festivalleriyle toplumun pek çok kesimiyle buluşmaya devam edeceğiz. Birimimizin en önemli işi geleneksel sanatların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması." diye konuştu.

BU SANATI HOBİ OLARAK GÖRMEMEK LAZIM

Ebru sanatkarı Duygu Orak da 20 yıldır geleneksel ebru sanatını yaptığını, atölyesinde sanatsal faaliyetlerini yürüterek öğrenci yetiştirmeye devam ettiğini anlattı. Orak, ebru sanatının kendi içerisinde çeşitlere ayrıldığını, hepsinin belli bir emekle ortaya çıktığını belirterek, "Bu eserler iki yıllık bir hazırlığın neticesinde ortaya çıktı. Geleneksel sanatlarımızı, doğru ve hakkıyla icra etmek, çok kolay neticeyle olan şeyler değil. Bunlar bir anda ortaya çıkacak sanatlar değil, hobi olarak görmemek lazım." dedi.