Etnospor Kültür Festivali Basın Toplantısı gerçekleştirildi

Geçmişimizin geleneksel sporlarını günümüzle buluşturmayı hedefleyen Etnospor Kültür Festivali basın toplantısı Küçükçekmece’de kurulan festival alanında gerçekleştirilidi.

Küçükçekmece Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen basın toplantısına Etnospor Konfedarasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Federasyonu Başkanı Haydar Ali Yıldız, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Etnospor Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hakan Kazancı, Organizasyonun Sanat Yönetmeni Yasin Tütüncü ve basın mensupları katıldı.

>>> FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ESMEDYA İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar ve TRT’nin ses getiren dizilerinden Filinta’nın yapımcısı Yusuf Esenkal da katılımcılar arasındaydı.

BİLAL ERDOĞAN: KÜLTÜRÜMÜZÜN YENİDEN CAN BULMASI İÇİN BİR YOLCULUĞA ÇIKTIK

Toplantının açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü yapan Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan; “Unutulmaya yüz tutmuş, veya bilinçli olarak unutturulmuş olan ata sporlarımızın ve kültürümüzün yeniden can bulması için bir yolculuğa çıktık. Düşündüğümüzün de ötesinde bir etkinlik gerçekleştireceğimizi umut ediyoruz” dedi.

Erdoğan sözlerini “böyle bir organizasyonun kuruculuğunu üstlenmeme sebep olan şey; kaybettiğimiz değerlerimizi kazanmaya olan inancımdı, Türkiye olarak her alanda kendi kültürümüzü tanıyarak geleceğimizi inşa etmemiz gerekiyor” diyerek sürdürdü.

Etnospor Konfederasyonunun amacının sadece Türkiye içerisinde organizasyonlar düzenlemek olmadığını dile getiren Erdoğan, Konfederasyonun, her ülkede Etnospor örgütleri kurmayı hedeflediğini dile getirdi.

Festivalin detaylarına ilişkin bilgiler de veren Erdoğan, 850.000 m2’lik bir alanın etkinlik için organize edildiğini ve organizasyonda 110 at, 185 atlı akrobat, ve 472 sporcunun yer alacağını söyledi.

Bilal Erdoğan; organizasyon alanına kendi çadırı ile gelmek ve vakit geçirmek isteyenler için de bir bölüm ayrıldığını dile getirdi.

15 TEMMUZ VURGUSU

Konuşmasının devamında yaşanan darbe sürecinde halkımızın gösterdiği kahramanlığa da vurgu yapan Erdoğan, 15 Temmuzun kendi kültürümüzü kazanmamızın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

TEMEL KARADENİZ: ÇOCUKLARIMIZ HE-MAN İLE DEĞİL BİZİM KÜLTÜRÜMÜZLE YETİŞECEK

Bilal Erdoğan’dan sonra konuşan ve organizasyona ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz; “Bizim çocuklarımız ellerinde tahta kılıçla gölgelerin gücü adına He-Man diyerek yetişiyordu, artık gaza niyetine diyerek, ok fırlatarak yetişecekler. Unutulan değerlerimizi hatırlatan, kültürel eksikliğini hepimizin hissettiği bu yaklaşımı takdirle karşılamak gerekiyor. Dünya ölçeğinde gerçekleşecek böyle bir organizasyonun Küçükçekmede gerçekleşmesinden gurur duyuyorum” dedi.

HAYDAR ALİ YILDIZ: BİR MEDENİYETİN İNŞASINA ŞAHİTLİK EDİYORUZ

Toplantıda konuşan İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız ise; “bizim siyaset anlayışımız da, spor anlayışımızda medeniyet eksenlidir. Bize düşen medeniyetimizin değerlerini, tarihimizin değerlerini, jeopolitiği, coğrafyayı hesaba katarak bu değerleri geleceğe taşımaktır. Etno bugün bunu yapıyor.

Okçular Vakfı olarak, okçuluğun tanıtılması, geliştirilmesi anlamında faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Bu milli sporumuzu, ata sporumuzu geliştirmek, tanıtmak ve yaygınlaştırmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve himayelerinde bir medeniyetin idrak, inşa ve ihya sürecine hep birlikte şahitlik ediyoruz” dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI ÇAĞATAY KILIÇ: KÜLTÜREL MİRASIMIZA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Sözlerine organizasyonun düzenlenmesinde başta Bilal Erdoğan olmak üzere emeği bulunanlara teşekkür ederek başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç; "kültür mirasımıza, geleneğimizden gelen mirasımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Geleneksel olarak adlandırdığımız ve unutulmaya yüz tutmuş spor dallarımız bu organizasyon sayesinde kendilerini gösterme, halkımıza sergilenme, halkımızla buluşma imkanı bulacaklar" diyerek devam etti. 

Bütün spor dallarının basında yer alması gerektiğine vurgu yapan Çağatay Kılıç, “geleneksel spor dallarımızın daha fazla hayat bulması için altyapı çalışmalarına başladık, yapacağımız bir çok çalışma olacak” dedi.

Program diğer katılımcıların konuşmalarının ardından, aktivite alanının ve organizasyon alanının gezilmesiyle son buldu.