Eşeksiz eşek belgeseliyle 11 ödül aldı

Semerci belgeseline 6 ülkeden 11 ödül. Adana'da yaşayan Seyfeddin Erişen, imkansızlıklarla çektiği belgeselle 6 ülkede 11 ödül aldı.

SONER KAN

Adana Pozantı'da yaşayan Seyfeddin Erişen (37), dedesinden babasına geçen semerciliği yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için belgesel çekmeye karar verdi. Erişen, 'Eşek Terzisi' adını verdiği belgeselde maddi imkânsızlıklar nedeniyle zorluklar yaşadı; eşek bulamayınca da çekimlerde at kullandı. Montaj için bilgisayar bulamayınca ise çekimleri yaptığı kamerasını sattı. Çabalar sonuçsuz kalmadı. Belgesel, Türkiye başta olmak üzere Amerika, İngiltere, İtalya, Hindistan ve Singapur'da katıldığı 10 yarışmada 11 ayrı ödül aldı. Seyfeddin Erişen, "Bu kadar başarılı olacağımı hiç düşünmemiştim. Dedem için bir şeyler yapıp, babamı da gururlandırmak istemiştim" dedi.

90 DOLARLIK KARGO PARASINI ÖDERSE TESLİM ALACAK

6 ülkeden ödül kazanmasına rağmen belgeselin maddi getirisi olmadığını belirten Seyfeddin Erişen'in, 90 dolarlık kargo ücretini ödeyemediği için ödüllerini teslim alamadığı ortaya çıktı. Erişen, "Ödüller orada kaldı, param olduğu zaman alacağım" dedi.