Dünya sinemasının önemli isimleri 12 Punto jüri koltuğunda!

Dünya sinemasının önemli isimleri, bu sene 6.'sı düzenlenecek olan 12 Punto 2024'te jüri koltuğuna oturacak.

AA

TRT tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen, senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu "12 Punto 2024"ün uluslararası jüri üyeleri belli oldu.

12 PUNTO JÜRİ KOLTUĞUNDA DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER VAR

"Cennetin Krallığı" adlı 2005 yapımı filmde Selahaddin Eyyubi'yi, "Hz. Ömer" dizisinde Ebu Bekir'i canlandıran, ayrıca "Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu" filminde rol alan oyuncu Ghassan Massoud, "The Rice People", "The Land of Wande-ring Souls", "S21: The Khmer Rouge Death Machine", "The Missing Picture", "Irradiated" ve "Everything will Be OK" filmleriyle Cannes ve Berlin film festivallerinin yanı sıra birçok festivalden ödülle dönen Kamboçyalı yönetmen ve yapımcı Rithy Panh, "Moskova'dan Pietushki'ye", "Dostoyevski'nin Seyahatleri", "Zhirinovsky ile Gezi", "Soğuk Savaş", "Last Resort" ve "Ida" adlı filmlere imza atıp kariyeri boyunca Emmy, Prix Italia ve BAFTA ile birçok prestijli ödülün sahibi olan Pawel Pawlikowski, Yapımcılığını üstlendiği "Before The Rain" ile "Altın Aslan Ödülü"ne değer görülen, "No Man's Land" ile Altın Küre ve Cannes film festivallerinden ödüllerle dönen Cat Villiers ve Mısırlı film eleştirmeni, programcı ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Başkanı Ahmed Shawky jüri koltuğuna oturacak isimler arasında yer alacaklar.

Hollywood, Kazakistan, Tacikistan, Mısır, Tunus, Suudi Arabistan ve Lübnan yapımı 20 uluslararası filmde oynayan Suriyeli oyuncu ayrıca "Ghassan Massoud ile Oyunculuk Sanatı" başlıklı bir masterclass verecek.

Kamboçya Film Komisyonu'nun baş kurucusu da olan Pahn, ayrıca "Rithy Panh ile Yönetmenlik Sanatı" başlıklı masterclass verecek.