Doğanın içinde hafta sonu tatili

Kalabalık şehir hayatından, yoğun iş temposundan kaçmak isteyenler için İstanbul'a yakın Sakarya, merkezi konumuyla birçok tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor.

İstanbul'dan 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşacağınız Sakarya'da, eşsiz manzarasıyla Sapanca Gölü, kışın tüm doğal güzelliklerini ziyaretçilerine cömertçe sunuyor. Gölün etrafında ve tepelerde kurulan bungalovlar ve doğal yaşam köyleri, özellikle pandemi döneminde tabiatın tadını çıkarmak isteyenler için keyifli alternatifler oluşturuyor. Kışın vazgeçilmezi balık mönüsünde iddialı restoranlar lezzetle dolu bir hafta sonu vaat ediyor.

BİSİKLET ŞEHRİ UNVANLI

Türkiye'nin "Bisiklet Şehri" unvanına sahip ilk ve tek kenti olan Sakarya'da, Sapanca Gölü'nün kenarında uzanan bisiklet yolunda pedal basmak isteyenlere temiz hava ve tarifsiz bir manzara eşlik ediyor. Bu arada göl kenarında bisiklete binmek için yanınızda götürmenize gerek yok, bisiklet kiralama hizmeti de bulunuyor.

ŞİFA KAYNAĞI TARAKLI

Tarih boyunca doğal yapısını korumayı başaran ender yerlerden biri olan Bağdat Yolu üzerindeki Taraklı, koruma altındaki 19. yüzyıl evleri başta olmak üzere çok sayıda tarihi esere ev sahipliği yapıyor. Sakin şehir unvanı taşıyan ilçe, tarihi dokusuyla büyüleyici bir atmosfere sahip. Taraklı'daki huzur ve şifanın asıl kaynağı ise yeraltından geliyor. Kaplıcalarıyla da ünlü olan kasabadaki termal otellerde konaklayanlar, sıcak suyun iyileştirici ve sakinleştirici gücünden faydalanarak evlerine sağlıklı ve dinç şekilde dönüyor.

SANKİ AÇIKHAVA MÜZESİ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehri "Bir başka güzel" sözleriyle anlattı. Kentin tabiatıyla huzur ve sağlık vaat ettiğini söyleyen Yüce, "Sakarya, tarımı ve sanayisiyle üretim şehri olmasının yanı sıra doğal güzellikleriyle aynı zamanda bir turizm kenti. Sapanca, Sakaryamızın adeta gözbebeği. Hem Türkiye'nin dört bir tarafından hem de yurtdışından huzur bulmak isteyenleri burada misafir ediyoruz. Kışın Sapanca Gölü, etrafındaki dağlarla birlikte görülmeye değer bir manzaraya bürünüyor. Sosyal tesislerimiz sayesinde konuklarımızı en güzel şekilde ağırlıyoruz. Şifa bulmak isteyenler ise Taraklı'ya akın ediyor. Yaşam kaynağı olan kaplıcalarımızdan faydalananlar kışı en sağlıklı şekilde geçiriyor. Aynı zamanda ilçemizin gözümüz gibi koruduğumuz tarihi sokakları, açık hava müzesi niteliğinde. Herkesi Sakaryamızın güzelliklerine ve hemşerilerimizin misafirperverliğine tanık olmaya çağırıyorum" dedi.

KISA BİR MOLA İÇİN SAFRANBOLU

İstanbul'a 4 saat uzaklıktaki Safranbolu, eski evleri, dar sokakları ve zengin mutfak kültürüyle 2 günlük bir mola için biçilmiş kaftan. Ahşap beyaz evleri ve kendine has mimarisiyle adeta bir Açık hava müzesi.

İSTER KAYAK İSTER GÖL KEYFİ İÇİN BOLU

Hafta sonu tatili için İstanbul'a yakın bir alternatif ise Bolu. İster Kartalkaya'ya isterseniz Abant ve Yedigöller çevresine gidin Bolu'da keyifli bir tatil sizi bekliyor. Kartalkaya'da ailece kayak yaparak karın tadını çıkarabilirsiniz. Gürültüden uzaklaşıp doğa ile baş başa kalmak isteyenler ise Abant ve Yedigöller'i tercih edebilir.