Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı: Türk tiyatrosu cesur ve modern

Tamer Karadağlı, Erzurum Devlet Tiyatrosu açılışına katıldı. “Hasret sona erdi” diyen Karadağlı, “Devlet Tiyatroları'nı eski şaşaalı günlerine döndürmek için uğraşıyoruz” dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Erzurum Devlet Tiyatrosu'nun yeni binasında başlayan sezon açılışına katıldı. Karadağlı, "Hasret sona erdi. O sıcacık yürekler, bizi bir hastanenin bahçesinde; kendi binalarında 7 yıldır misafir ederek bir araya getirdi. Şimdi artık kendi sahnemizde sizlerle yeniden buluşabilmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Devlet Tiyatrosu'nun sanat alanında değişip geliştiklerini anlatan Karadağlı, "Türk tiyatrosunu yerli ve milli birikimle harmanlayarak yenilikçi, çoğulcu, modern, cesur, hızlı üretebilen, barışçıl anlayışla sizlere yeniden merhaba diyoruz. Bizler yeni bir enerji ve vizyonla yola çıkacağız. Bu noktaya memuriyetten gelmediğim için daha kararlı ve cesur ilerleyebiliyor, kendimi belli kalıplara sıkışmış hissetmiyorum. Yapabildiğimiz şeyleri yapıp, Devlet Tiyatroları'nı eski şaşaalı günlerine döndürmek için uğraşmalıyız" diye konuştu.