Çocuklar Kitap Ağacı’nın meyvelerini Miniatürk’te toplayacak

Kitap okumayı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve insanların birbirlerine kitap hediye etme alışkanlığı edinmesi amacıyla düzenlenen “Kitap Hediye Günü”nün ikincisi, 9 Nisan Pazar günü, saat 10.30’da Miniatürk'te gerçekleştirilecek. Kitap Hediye Günü’nde çocuklar, Miniatürk’te kurulan kitap ağacından kitap toplayacak.

Herkese Kitap Vakfı tarafından düzenlenen “Kitap Hediye Günü” İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ, Türkiye Yayıncılar Birliği ile yazarlar, yayınevleri ve sanatçılar tarafından da destekleniyor. 

 
“Kitap Hediye Günü” insanların birbirlerine kitap hediye etme alışkanlığını kazanmasını sağlamak, kitap verenin ve alanın göz göze geldiğinde hediye vermek ve almak mutluluğunu onlara yaşatmak amacıyla ilk kez geçtiğimiz yıl kutlanmaya başlandı.

#bendensana En Güzel Hediye

Miniatürk'te gerçekleşecek ve şenlik havasında geçecek etkinlikte, Herkese Kitap Vakfı Kurucusu Bülent Şenver ve Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük birer konuşma yapacak. Etkinlikte, "Kitap Ağacı" kitaplarla donatılacak ve çocuklar bu ağaçtan kitap toplayacak. 


Kitap Hediye Günü’nün bu yılki sosyal medya paylaşımları ise #bendensana ve #aklımasengeldin etiketleri ile yapılacak.

Etkinlik kapsamında tüm hafta boyunca özel indirimler uygulayacak yayınevleri ayrıca mağazalarında etkinlikler düzenleyecek