Cazın gecesi yaşanacak... Jan Garbarek ve Trilok Gurtu aynı sahneyi paylaşacak

Cazın devleri Jan Garbarek ve Trilok Gurtu aynı sahneyi paylaşacak. Norveçli saksafoncu Jan Garbarek ile perküsyon ustası Trilok Gurtu müzikseverleri mest edecek. Etnik müzikten klasiğe, cazdan film müziklerine birçok farklı formda müzik üreten, yapığımı film müzikleriyle Hollywood sinemasının da gözde bestecileri arasında yer alan Garbarek ve günümüz caz dünyasının en saygın müzisyenlerinden Gurtu'nun bir araya geleceği konser, seyircilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

IHA

İş Sanat sezona yıldız isimlerle devam ediyor. İş Sanat, 27 Nisan Perşembe, Norveçli saksafoncu Jan Garbarek ile perküsyon ustası Trilok Gurtu'yu ağırlayacak.

İş Sanat, baharı aylarını dolu bir programla karşılıyor. Dünya müziğinin önemli isimlerinden ülkemizin caz duayenlerine, çocuk oyunlarından genç müzisyenlere uzanan zengin programını sanatseverlerin beğenisine sunuyor. İş Sanat'ın sevilen ücretsiz etkinliği 'Cuma İş Çıkışı'nın Mayıs ayı sonunda başlayacak programı ise merakla bekleniyor.

Etnik müzikten klasiğe, cazdan film müziklerine birçok farklı formda müzik üreten, yapığımı film müzikleriyle Hollywood sinemasının da gözde bestecileri arasında yer alan Garbarek ve günümüz caz dünyasının en saygın müzisyenlerinden Gurtu'nun bir araya geleceği konser, seyircilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

GRAMMY ÖDÜLLÜ ŞEF YÖNETİMİNDEKİ TALLİNN ODA ORKESTRASI'NDAN ARVO PRT ESERLERİ

Şef Tnu Kaljuste tarafından kurulan Tallinn Oda Orkestrası, 2 Mayıs Salı, 20.30'da dinleyicilerle bir araya gelecek.

Grammy ödüllü Estonyalı orkestra şefi Tnu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrası dinleyicilerle bir araya gelecek. Kuruldukları yıl bestecinin "Te Deum" başlıklı eserini kaydettikleri albüm ile klasik müzik dünyasının saygın toplulukları arasına girmeyi başaran orkestranın kurucusu, şef Tnu Kaljuste ise Arvo Prt'in "Adam's Lament" kaydı ile 2014'te Grammy Ödülü'nü kazandı. Tallinn Oda Orkestrası konserde, yaşayan en önemli besteciler arasında sayılan Arvo Prt'in eserlerinden oluşan bir repertuvarla seyircinin karşısında olacak.

ÜNLÜ CAZ TROMPETÇİ NİLS PETER MOLVR, ALMAGEST QUİNTET KONSERİNDE

Caz dünyasının en önemli isimlerinden Sabri Tuluğ Tırpan (piyano), Cenk Erdoğan (gitar, yaylı tanbur), Eylem Pelit (bas gitar), Hamdi Akatay (perküsyon) ve Volkan Öktem'in (davul) bir araya gelerek oluşturduğu rüya takım Almagest Quintet ve dünyaca ünlü caz trompetçi Nils Petter Molvr, 3 Mayıs Çarşamba, saat 20.30'da müzikseverler ile buluşacak.