Cannes Film Festivali’nden Türk iş adamına büyük onur

Yaptığı büyük çaplı yatırımlarla dikkat çeken Yükselir Group, sadece yurt içinde değil, yurt dışında da adından sık sık söz ettiriyor. 15 ülkede faaliyet gösteren Yükselir Group, bu kez ülkemizin adını küresel bir kültür-sanat etkinliğinde duyuracak.

Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes kentinde her yıl Mayıs ayında düzenlenen uluslararası film festivali Cannes Film Festivali’ne davet edilen firmayı Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel temsil edecek. Yükselir Group, bu önemli festivale, film yıldızlarından devlet başkanlarına üst düzey kesimin tercih ettiği İtalyan erkek giyim markası Brioni tarafından davet edildi. Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel, bu küresel etkinliğe Türk iş adamları arasında davet edilen birkaç işadamından biri.

Yükselir Group, sinema dünyasının dev isimleriyle bir arada

Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel’in katılacağı Festival, bu yıl 11-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. 69. Cannes Film Festivali, her sene olduğu gibi, onlarca ünlü yönetmenin yeni filmlerinin ilk gösterimlerine ev sahipliği yapacak ve yeni keşiflere kucak açacak. Cannes'da 11-22 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Festival'de Woody Allen'dan Dardenne Kardeşler'e, Judie Foster ve Steven Spielberg'den Pedro Almodovar ve Ken Loach'a sinema dünyasının dev isimleri katılacak. 

Dünyanın en büyük uluslararası film festivali olarak tanımlanan Cannes Film Festivali, 69. kez kapılarını dünyaya açacak. Cannes Film Festivali Avrupa'daki en önemli üç film festivalinden biri. Cannes Film Festivalinde her yıl ortalama 20 film yarışıyor. Bu filmler, jüri başkanı ve jüri üyeleri tarafından ödüllendiriliyor. Cannes Film Festivalinde verilen ödüller; Altın Palmiye, Büyük Jüri, En iyi Yönetmen, En iyi Kadın Oyuncu, En iyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Kısa Film, Altın Kamera ve Juri Ödülü şeklinde sıralanıyor.

Açılış Woody Allen tarafından yapılacak

Açılış ve kapanış gecesinin Fransız oyuncu Laurent Lafitte tarafından yapılacağı Festival’in Jüri başkanlığını "Mad Max: Fury Road" filminin yönetmeni ünlü Avusturalyalı yönetmen George Miller üstlenecek. Jüride ise Mads Mikkelsen, Kirsten Dunst, Valeria Golino, Donald Sutherland ve Arnaud Desplechin'ın yer alması öngörülüyor. Cannes'da 11 gün sürecek sinema şöleninin açılışı, Amerikalı yönetmen Woody Allen'ın "Café Society" adlı filmiyle yapılacak. Kapanışı ise Altın Palmiye'yi kazanan filmin yapması bekleniyor.

Birbirinden iddialı isimler yarışıyor

Bu seneki festival, dünya sinemasının dev isimlerini ağırlayacak. Festivalde pek çok ödül kazanan Jean-Pierre ve Luc Dardenne "Bilinmeyen Kız", Pedro Almodovar "Juliette", Xavier Dolan "Sadece Dünyanın Sonu", Jim Jarmucsh da "Paterson" adlı filmle yarışacak. Sinema yönetmenlerinin seçtiği ve daha çok saygın filmlerin gösterildiği "Un certain Regarde/Bir Bakış" adlı bölümde ve özel gösterimlerde ise Steven Spielberg, Jodie Foster, Shane Black, Jim Jarmucsh (bir başka bir filmiyle), Mahammet Saleh ve Yeon Sang-Ho'nun filmleri gösterilecek.

Bu prestijli etkinlikte bayrağımızı Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel taşıyacak.

2007 yılında kurulan petrol, enerji, havacılık, lojistik, marina, bilişim, turizm, inşaat ve canlı hayvancılık olmak üzere dokuz sektörde faaliyet gösteren Yükselir Group, ülkemizin dışında 15 ülkede faaliyet gösteriyor.

Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel Cannes'da kırmızı halıda boy gösterecek.

Dünyaca ünlü yıldızları Cannes’da buluşturan Film Festivali’ne davet edilen ünlü Türk iş adamı Yavuz Yüksel, dünyanın en büyük uluslararası film festivali olarak bilinen Cannes Film Festivali’ne davet edilmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “Yükselir Group olarak 9 farklı sektörde küresel yatırımımız mevcut. Yaptığımız işe ve istihdam sağladığımız çalışanlarımıza olan inancımız bizi başarıya taşıyor. Her yıl katlanarak büyüyen ciromuz ve kârlılığımızla birlikte faaliyet gösterdiğimiz ülke sayısı da artıyor. Bu global ve renkli festivale davet edilmekten dolayı son derece mutluyuz. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde başarı basamaklarını sırayla ve emin adımlarla çıkıyoruz.  Bu festivalde yıldızları kırmızı halıda izleyeceğiz. Yükselir Group da faaliyet gösterdiği her sektörde kırmızı halıda yürüyecek ve her zaman büyümeye devam edecektir.”