Bu festival gülmeye doyuracak

BKM, yeni sezonunda Türkiye'de ilk defa uluslararası bir komedi festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de mizah alanında trendleri belirleyen, alternatif ve avangart projelere zemin hazırlayan BKM, Türkiye’de ilk defa uluslararası bir komedi festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

"Söyleyin de beraber gülelim!" sloganıyla yola çıkan  İstanbul Komedi Festivali 16-20 Kasım 2016 tarihlerinde BKM Tiyatro, BKM Mutfak, Zorlu PSM, Uniq Hall ve Uniq Mutfak'ta gerçekleştirilecek.

Her yıl New York, Toronto, Edinbrugh, Melbourne gibi pek çok ülkede gerçekleştirilen çeşitli komedi festivallerinden feyz alınarak hazırlanan festivalin ilk yılında Türkiye komedinin dünyaca ünlü isimlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR!

Türkiye’de son dönemde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen İstanbul’a gelmeye hazırlanan isimler dünya turnelerine İstanbul Komedi Festivali’ni de dahil ettiler.

Yurt dışından gelecek ve İstanbul Komedi Festvali kapsamında sahneye çıkacak olan komedyenler ise şöyle; 

İran asıllı Amerikan komedyen Maz Jobrani… Dünyaca ünlü müzisyen ve komedyen Reggie Watts… Kendi tasarımı olan karton kostümleri kullanarak elliye yakın karakteri aynı gösteride canlandıran ve ‘canlı çizgi film’ lakabını alan Ennio Marchetto… 

EDDIE IZZARD – 16 KASIM 2016    

“Boş” konuşmayı bir sanat biçimine dönüştürmüş olan EDDIE IZZARD, New York’taki Madison Square Garden’da kapalı gişe bir performans sergilemekle kalmadı, aynı zamanda Los Angeles’ın efsanevi mekanı Hollywood Bowl’da solo bir stand-up gösteri sergileyen ilk isim de oldu. 2013 yılında Istanbul’da sergilediği başarılı gösteriden 3 sene sonra Eddie Izzard, Force Majeure isimli gösterisi ile “tekrar yükleniyor”! Birçok dilde gösteri yapabilen büyük yetenek İngilizce gösterisi ile 16 Kasım da Uniq İstanbul’da...

MAZ JOBRANI – 18 KASIM 2016

Comedy Central’da yayınlanan "Şeytani Komedi Ekseni" turnesinin kurucu üyelerinden olan Maz Jobrani ilk kez Türkiye’de. “The Tonight Show” ve “The Late Late Show with Craig Ferguson” programlarında yaptığı stand-up showları, “True Blood”, “Shameless” ve “Grey’s Anatomy” dizilerindeki oyuncuğu ile tanınan ünlü komedyen İstanbul Komedi Festivali kapsamında 18 Kasım’da izleyiciyle buluşacak.