Brooklyn

Vizyonda bu hafta...

69. BAFTA Ödülleri’nde kazandığı başarıyla hafızalara kazınan Brooklyn, bu hafta vizyon izleyicisinin karşısına çıkıyor. Colm Tóibín'in romanından uyarlanan film, tarihi konusuyla dikkat çekiyor. 

Yön: John Crowley, Paul Tsan 

Oyn: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson 
Tür: Dram 

Eilis Lacey, İrlanda'nın fakir mahallelerinden birinde yokluk içinde yaşayan bir kızdır. Sevmediği bir işte annesinin hatrına çalışan Ellis'e kasabasındaki kilise papazı yardımcı olur. Onu Amerika'ya güvenilir bir tanıdığın yanına gönderir. 1950'li yılların Brooklyn'ine gelen genç kız, Amerika'nın gelecek vaatleri için annesinin evini terk eder. Ayakları üzerinde durma mücadelesi veren Ellis bu arada bir gençten de çok hoşlanır. Fakat annesinden gelen haberle İrlanda'ya döner. 

Özel Bir Gün

Yön: Garry Marshall 

Oyn: Jennifer Aniston, Julia Roberts 
Tür: Komedi

Anneler Günü yaklaşırken birbirinde farklı yaşlarda birçok karakter, kendi hayatlarıyla ilgili değişik süreçlerden geçer. Kısa süre önce boşanmış 2 çocuk annesi Sandy eşinin kendisinden çok daha genç bir kadınla evlenmesiyle de ayrıca sarsılmıştır.

Kadere Tutsak

Yön: Erdoğan Koç  
Oyn: Murat Ünaloğlu, Ateş Kantaroğlu  
Tür: Aksiyon

Annesini doğumunda kaybeden Kenan, tanımadığı kişiler tarafından babasının öldürülmesine tanık olmuştur. Kimsesizliğin onu sokaklara savurmasıyla hayatın girdabında tek başına kalmıştır. Çocukluk dönemini sokaklarda geçiren Kenan, iki arkadaşıyla yaşamına devam eder. 

Magi

Yön: Hasan Karacadağ 
Oyn: Michael Madsen, Brianne Davis  
Tür: Korku

Olıvıa Watkins, Türkiye'deki kız kardeşi Marla tarafından acil İstanbul'a çağırılır. Olivia'nın kardeşinin yanına vardığı o gece Marla esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeder. 

Emicem Hospital

Yön: İsmet Eraydın 
Oyn: Yaşar Eraydın,  Wilma Elles 
Tür: Komedi

Selo Emicesi, Celal’in açtığı Özel Emicem’in Yeri hastanesinde görevli olarak çalışır. Selo ve arkadaşları zengin olma hayalleriyle  başka işlerle de ilgilenirler. 

Bay Doğru

Yön: Paco Cabezas 
Oyn: Anna Kendrick, Sam Rockwell 
Tür: Komedi

Acı bir ayrılık yaşayan Martha, kendisi için mükemmel biri gibi gözüken Mr. Right ile tanışır.  Martha, ilişkileri ilerledikçe Mr. Right’ın kiralık katil olduğunu öğrenir. 

Yeni Ahit

Yön: Jaco van Dormael 
Oyn: Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau 
Tür: Komedi

Tanrı, eşi ve kızıyla normal bir hayat süren bir Belçika vatandaşıdır. Bir gün kızı Ea, babasının bilgisayarını karıştırıp bütün dünyayı bir kaosa sürüklediğini öğrenir. Baba-kızın arası açılır. Küçük kız yeryüzünde yaşayan herkese kendi öleceği günün tarihini kısa mesaj yoluyla atar. Ardından da evden kaçar. 

Kurdun Uyanışı

Yön: Jean-Jacques Annaud 
Oyn: Feng Shaofeng, Shawn Dou, 
Tür: Macera

Chen, Moğolistan'da yaşayan bir grup sürü çobanı eğitmek için gönderilir. Bu yolculuk Chen için, şehir yaşamından sıyrılıp doğayla baş başa kalacağı bir deneyim olur. 

Ratchet & Clank

Yön:  Kevin Munroe, Jericca Cleland 
Ses: Ziya Kürküt, Bora Sivri
Tür: Animasyon

Koca kulaklı Ratchet, bir Qwark’ın Galaktik Uzay Muhafızı olmayı istemiştir. Ratchet son şansın, Qwark’ın takım seçmelerine katılmak olduğunu düşünür.