Boğaziçi Film Festivali başladı! Lav Diaz: Savaşa rağmen sinema başarılı olacak

10'uncusu düzenlenen Boğaziçi Film Festivali, Atlas 1948 Sineması'nda Michal Blaško'nun ‘Victim' filminin gösterimiyle başladı. Gecede ‘Onur Ödülü'ne layık görülen Filipinli yönetmen Lav Diaz, “Savaşa rağmen sinema başarılı olacak” dedi.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Boğaziçi Film Festivali, Michal Blaško'nun 'Victim' filminin gösterimiyle Atlas 1948 Sineması'nda başladı. Festival kapsamında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, sinemanın önemli bir toplayıcı rolü olduğunu vurgulayarak, "Anlatacak, yapacak çok iş var. Bu ekip de sanat uğruna, sinema ve dünyanın kültürlerini birbirine tanıtmak uğruna büyük gayretler gösteriyor. İyi ki bu çabanın içine giriyorsunuz" dedi.

Victim filminin başrolünde Vita Smachelyuk yer aldı.

Gecede Filipinli yönetmen Lav Diaz'a 'Onur Ödülü' verildi. Diaz'a ödülünü Boğaziçi Film Festivali ve Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ogün Şanlıer takdim etti.

Törende Anadolu Ajansı Proje Yönetim Koordinatörü Oğuz Karakaş ile TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol'a plaket takdim edildi. Lav Diaz, sinemanın değiştirici gücüne işaret ederek, dünyada yaşanan savaşlara da dikkat çekerek, "Savaşa rağmen sinema başarılı olacak" dedi.