Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde ünlü sanatçılar sahne alacak

Bu yıl 30 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde, Türkiye'den ve dünyadan pek çok ünlü sanatçı sahne alacak.

AA

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 30 Eylül-15 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin 8. durağı İstanbul olacak.

Ünlü sanatçılar İstanbul'da sahneye çıkacak

Festivalde, dünya müziğinin önde gelen isimleri Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerle buluşacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), festivalin açılış gösterisinde sahnede olacak. Orkestra şefliğini İbrahim Yazıcı, koro şefliğini ise Volkan Akkoç'un yapacağı açılış etkinliğinde, İDOB solistleri, solist dansçıları, orkestrası, korosu ve Modern Dans Topluluğu İstanbul Projesi dansçıları sahne alacak. Dünyanın köklü ve üretken sanat topluluklarından Mariinski Orkestrası, Valery Gergiev yönetiminde konser verecek. Geleneksel melodileri elektro ve trip hop ile harmanlayan Tunuslu protest sanatçı, besteci, gitarist Emel Mathlouthi, Afrika'nın Divası olarak tanınan Benin asıllı Anqelique Kidjo ve sevilen folk müzik eserlerine imza atan Riff Cohen 5. Uluslararası İstanbul Halk Müzikleri Festivalinde konser verecek. Almanya ve Fransa'daki birçok orkestranın şefliğini üstlenen Gilbert Varga'nın İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile sahneye çıkacağı festivalde, Bosna Hersekli sanatçı Dino Merlin de sevilen şarkılarını yorumlayacak.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde AKM'de etkinlikler düzenlenecek

Açık hava konserleri gerçekleşecek

Festivalde Bengü, Simge, Oğuzhan Koç, Murat Dalkılıç, Merve Özbey, Berkay, Ziynet Sali, Ferhat Göçer, Ebru Yaşar, Mehmet Erdem & Rubato, Emre Altuğ, Manga ve Fatma Turgut Galataport İstanbul Saat Kulesi Meydanı'nda açık hava konserleri verecek. AKM'nin dış alanında kurulan Türk Telekom Açık Hava Sahnesi'nde ise 9 farklı müzisyen ve müzik grubu, sevilen şarkılarını İstanbullular için seslendirecek.