Azerin, 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nde sahne alacak!

21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nde Azerin, Tan Taşçı ve Arslanbek Sultanbekov sahne alacak. Festival, 2-3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

IHA

21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nde yıldızlar geçidi olacak. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nin 21.'si 2-3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin basın lansmanı bugün Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Spor Müdürü Levent Uğur, Kültür Müdürü Nimet Hacıkura, Çevre Koruma Müdürü Sevda Çapa, Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, Özel Kalem Müdürü Bilal Nurgül ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; toplantıda birim müdürleri festival çerçvesinde vatandaşlar için hazırlanan konserler, etkinlikler, sergiler, stantlar ve paneller hakkında bilgiler aktardılar ve tüm Alanya halkını festivale davet ettiler.

Festival ünlüler geçidine sahne olacak

Festivalin gelenekselleşen açılış organizasyonu 2 Haziran Cuma günü yine Yörük Göçü ve Festival Korteji ile saat 17.30'da Anıt önünden başlayacak. Ardından İskele Şelale önünde saat 18.30'da İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sahne alacak. 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nde adeta yıldızlar geçidi olacak. Festivalin açılış konserini 2 Haziran Cuma saat 21.00'de Arslanbek Sultanbekov gerçekleştirecek. 3 Haziran Cumartesi günü saat 22.00'de sahneye çıkacak olan Tan Taşçı, sevilen parçalarını Alanyalılar için seslendirecek. 4 Haziran Pazar akşamı ise kapanış konserlerinde ise Azerin sahne alacak.

Birbirinden değerli onlarca sergi vatandaşlarla buluşacak

Festivalin orta meydanına büyük otağ çadırı ve onun etrafına yerleştirilecek 25'er metrekarelik 8 ayrı çadırla özel bir alan oluşturulacak. Bu alanda "Türk Cumhuriyetleri" temasıyla Türk kültür mirasına ait ekinlikler geleneksel ve çağdaş yöntemler ziyaretçilere sunulacak. Orta meydan merkezde yer alan en büyük çadır ve etrafında ise 100. Yıl Hatıra Para Basımı, Türk Cumhuriyetleri Otağları Sergisi, Minyatür Atatürk Kıyafetleri Sergisi, Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Sergisi, Cumhuriyetin Arşivi Fotoğraf Sergisi, Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihteki Türk Devletleri ve Bayrakları Sergisi, Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihteki Türk Devletleri Pul Sergisi, Cumhuriyetin 100. Yılında Türk El Sanatlarından Esintiler, Siyah Beyaz Fotoğraf Sergisi, Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödül Alan Fotoğraflar Sergisi, Geleneksel El Sanatları Sergileri, Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Eser, Amberin Sırları Sergisi yer alarak ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.