Ay-yıldızın çocukları gururlandırdı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. yılında minik kahramanlar Cengiz Holding'in ‘Ay-yıldız'ın Çocukları' projesinde buluştu. Dünya çapında başarı elde eden çocuklar, “Daha iyisini yapacağız” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101'inci yılında Cengiz Holding, 'Ay- yıldız'ın Çocukları' projesiyle dünyada başarılara imza atmış minik kahramanları bir araya getirdi.

BAŞARILARINI ANLATTILAR

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda dünya birinciliği elde eden Elanur Akıncı, Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan Arda Çamlar, yüzme branşında onlarca madalya sahibi görme engelli Cemre Ateş, Dinu Lipatti Uluslararası Gençler Müzik Yarışması ve İtalya Apulia Metropolitan Müzik Yarışması'nda birincilik kazanan Nisan Öksüz, projenin ilk yetenekli çocukları oldu. Tanıtım filminde rol alan çocuklar, başarı hikâyelerinin ardında yatan inanç, gayret ve sınır tanımazlığı vurguladılar. Nisan Öksüz'e birincilik getiren eserin fon müziği olarak kullanıldığı filmde çocuklar, "Sınırlarımı zorlayacağım. Pes etmeyeceğim. Ülkemi gururlandıracağım. Daha iyisini yapacağım" dedi.

MÜZİK

4 yaşında temel sanat eğitimi olarak adlandırılan Orff Schulwerk dersleri aracılığıyla müzik çalışmalarına başlayan Nihan, okuma yazma öğrenmeden önce nota yazmayı öğrendi. Piyano eğitiminin ikinci yılındayken uluslararası yarışmalara katıldı. Nisan, bu yıl Romanya'da düzen- lenen International Festival Online Sound Resonance'de birinciliğe layık görüldü.

SATRANÇ

Satrançla 5 yaşındayken kreşte tanışan Arda, ilkokula başladığında satrançtan uzak kaldı. Arda'nın satranca özlem duyduğunu fark eden ailesi onu bir satranç kulübüne gönderdi. Öğretmenleri tarafından yeteneği fark edilen Arda, ilk şampiyonasına 8 yaşında katıldı ve tüm rakiplerini geride bırakarak tam puanla birinci oldu. Katıldığı çok sayıda uluslararası şampiyonada toplam 60 madalya ve 40 kupa elde etti.

MATEMATİK

10 yaşında olan Elanur Akıncı'nın matematiğe olan ilgisi öğretmenleri tarafından keşfedildi. Elanur, katıldığı tüm yarışmalarda çok sayıda derece kazandı. Geçen sene katıldığı Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda dünya birinciliği elde etti.

YÜZME

13 yaşında olan Cemre Ateş, Kayseri'de ikiz kız kardeşiyle dünyaya geldi. Erken dünyaya elen Ateş, kuvözde kaldığı süre içerisinde gözlerini kaybetti. 6 yaşında hobi olarak tanıştığı yüzme, zamanla tutkusu haline geldi. Katıldığı şampiyonalarda 22 altın, 1 gümüş madalya olmak üzere toplam 23 madalya sahibi oldu.