Atatürk Kültür Merkezi'nde Çocuk Sanat Festivali başlıyor

Atatürk Kültür Merkezi 17 Nisan - 23 Nisan tarihleri arasında Çocuk Sanat Festivali gerçekleştirilecek. Festival kapsamında etkinlikler, tiyatro oyunları ve atölye etkinlikleri gerçekleştirilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Atatürk Kültür Merkezi'nde çocukları sanatla iç içe bir etkinlik gerçekleşecek. AKM Çocuk Sanat Festivali 17 Nisan'da başlıyor. Festival kapsamında; özel gösteriler, tiyatrolar, animasyonlar bir hafta boyunca festival kapsamında yer alacak.

Festival etkinliklerinde; çocuklar, her yeri boyanan büyük bir evi boyayabilecek, Çok Amaçlı Salon'da kağıtlara çizdikleri balıkların birkaç dakika içinde yüzmeye başladıkları etkileşimli bir akvaryum macerası ve AKM Çocuk Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek farklı atölyeler olacak.

Bu atölyeler arasında; 'Kelimelerin Yolculuğu', 'Çocuk Arkeologlar Kazıda', 'Yaratıcı Yazarlık', 'Lego Education ile Yaratıcı Eller İş Başında', 'Karagöz Yapım Atölyesi', 'edding ile Çantamı Tasarlıyorum' gibi etkinlikler bulunuyor.

Türkiye'nin birçok şehrinde 200'den fazla temsili gerçekleştiren "Öylesine Bir Dinleti" adlı müzikli oyunun çocuklar için uyarlanan versiyonu "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" de festival kapsamında İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

AKM Çocuk Sanat Festivali'nin programı şöyle: