Altın Yunus 'Bağlılık Hasan'ın

Boğaziçi Film Festivali'nde ‘Yılın En İyi Filmi', Türkiye'nin Oscar adayı olarak belirlenen Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği ‘Bağlılık Hasan' adlı yapım seçildi.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen 9. Boğaziçi Film Festivali, Atlas Sineması'nda gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Festivalde Türkiye'nin 94. Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayı olarak belirlenen Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği "Bağlılık Hasan" adlı filmi, "En İyi Film", "En İyi Senaryo" ve "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödüllerini aldı.

Semih Kaplanoğlu, ödülünü Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın elinden aldı.

FİLM YAPMAK ZORLAŞIYOR

Gecede 'Altın Yunus' ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu, ''Günümüzde film yapmak, tüketilmesi zor filmler yapmak zorlaşıyor. Kültür endüstrisi bize her şeyi unutturuyor. Perdeler koyarak görmemizi zorlaştırıyor. Biz her zaman gerçeğin peşindeyiz. Amacımız, insanın gerçeğine ve ruhuna yolculuk, temas etmektir. Umarım film izleyen herkese geçer. Oyunculara da çok teşekkür ediyorum" dedi. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "Koridor" filmindeki rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne Emel Göksu, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne ise "İki Şafak Arasında" filmindeki rolüyle Mücahit Koçak değer görüldü.

Mücahit Koçak 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazandı.