Alkev'de 'Sanata Evet!'

Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı Frankfurt Tiyatro Festivali Başkan'ı Kamil Kellecioğlu ve Yönetmen-Yazar Nur Onur'u konuk etti.

Frankfurt'ta Türkçe Konuşan Tiyatronun öyküsü gençlerin ilgisini çekti.  Alkev'de Liseliler Sanatı, tiyatroyu konuşmak üzere Frankfurt Türk Filmleri Festivali Başkanı Kamil Kellecioğlu ve Frankfurt Türk Filmleri Festivali Türkiye Koordinatörü Nur Onur'un söyleşisi için biraraya geldi. 

Başkan Kellecioğlu, "Tiyatro nedir? Amacı nedir? Yüzyıllardır yaşayan bu sanatla kültürlerarası diyalogda nasıl bir misyon üstlenildiğine Almanya'da Türkçe konuşan bir tiyatronun gelişim hikayesini gençlerle paylaştı. Tiyatro kulübünün çalışmaları ve hedeflerine yönelik gençlere önerilerde bulundu. 

Bu yıl 4. sü düzenlenecek olan festivalin içeriği ve hedefleri anlatıldı. Pırıl pırıl genç liseliler dışında Lise Müdürü S. Elif Durukan, Anaokul- İlkokul - Ortaokul Müdürü Ayşenur Yavuz ve  Lise Müdür Yardımcısı Alper Yoldaş, kütüphane sorumlusu Şehriban Kızılkaya ile Frankfurt Türk Tiyatro Festivali koordinatörü Sunay Çalışkan da izleyiciler arasındaydı. 


Nur Onur gençlere; etkili iletişim, ekip ruhu ve oyun kurgusu içinde hedeflerini iyi belirlemeleri, onları neyin mutlu edeceğine karar vermeleri ve daha sonra bu karara fayda sağlayacak deneyimler edinmeleri konusunda önerilerde bulunurken farkındalığı yüksek bireylerin her zaman mutlu ve başarılı olacağına vurgu yaptı. Bu nedenle de aslında herkesin doğuştan oyuncu olduğu gerçeğini hatırlatırken "önemli olan gerçeğimize en yakın rolün akışını takip etmenin ve önce kişinin kendisini sevip, tanıyıp, kendisiyle oynayabilmelidir" dedi. Sık sık gençlere mikrofon uzatılarak ; Tiyatroya dair  öğrencilerin merak ettikleri yanıtlandı.  


Frankfurt Türk Tiyatro Festivali Başkanı Kamil Kellecioğlu; gençlerin mutlaka tiyatroya gitmeleri, sanata mesai harcamaları gerektiğini dile getirdi. "Daha lise yıllarında hayatına giren tiyatronun onun için bir yaşam biçimi olduğunu" anlattı. Sahnenin büyüsünü oyunculuk ve yönetmenlik serüvenini gençlere aktardı.  Söyleşi 'Sanata Evet' vurgusuyla sona erdi. 


1868 yılında kurulmuş olan İstanbul Alman Lisesinin, köklü geleneğe sahip değerli mezunlarının kurduğu ALKEV Özel Okulları yaşamın akademik başarıdan ibaret olmadığına inandığına güzel bir cevap. Farklı disiplinlere meraklı gençlerin doldurduğu salonda interaktif katılım ve sorulan sorular da dikkate değerdi. Kuruluşundan itibaren akademik ve sosyal beceri alanlarında yüksek başarılara sahip, kendi anadiliyle birlikte Almanca ve İngilizceyi iyi konuşabilen, kültürleri tanıyan, soran, sorgulayan, Atatürk ilkelerine bağlı gençler yetiştirmeyi hedefleyerek eğitim faaliyetlerini yürüten Alkev önemli platformlarda adından söz ettiren eğitim kurumları arasında haklı bir yer edinmeyi başarmıştır.
Eğitim öğretim hayatına toplam 51 öğrenciyle başlayan ALKEV Özel Okulları, 2016 yılında 673 öğrenci sayısına ulaşmıştır. Gelişen ve değişen ama hep kendisine daha ileri hedefler koyarak büyüyen Alkev'de Sanat için bir mola verildi. Frankfurt Tiyatro Festivali'nin hikayesini dinlemek gençleri heyecanlandırdı.
Görünen o ki; Bilim, teknoloji ve sanatın ışığında eğitim veren ALKEV Özel Okulları için Alman Liselilerin hayatlarını başarıya ulaştıran eğitim ve öğretim kültürünün devamlılığının sağlanması, yeni nesillere evrensel değerlerin benimsetilmesi bundan sonraki yıllarda da önem taşıyan kriterler olacaktır.