Alaattin Yavaşça doğumunun 97. yılında anıldı

Klasik Türk Müziği'nin usta isimlerinden Prof. Dr. Alaattin Yavaşça, doğumunun 97. yılında düzenlenen özel bir konserle anıldı.

AA

Klasik Türk Müziği sanatçılarından, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, doğumunun 97. yılında İstanbul'da düzenlenen bir konser ile yad edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfının (TEGV) organizasyonuyla her yıl Pera Müzesi'nde düzenlenen "Türk Müziği Konserleri" kapsamında bu yıl, Yavaşça'nın eserleri müzikseverlerle buluştu.

Konser öncesi Yavaşça'nın hayatından karelerin derlendiği bir video gösterildi.

Koordinatörlüğünü Sinan Sipahi'nin yaptığı etkinlikte, aralarında Yavaşça'nın öğrencilerinin de bulunduğu müzisyen ve solistler, ünlü bestekarın en bilinen eserlerini seslendirdi.

Kemanda Aziz Şükrü Özoğuz, kanunda Taner Sayacıoğlu, kemençede Lütfiye Özer, viyolonselde Volkan Ertem ve neyde Volkan Yılmaz'ın yer aldığı konserde Atakan Akdaş, Çiğdem Yarkın, Mustafa Doğan Dikmen ve Ezgi Kökler, misafir solist olarak sahneye çıktı.

Konserde Yavaşça'nın "Kimseyi Böyle Perişan Etme Allah'ım Yeter", "Artık Bu Solan Bahçede Bülbüllere Yer Yok", "Geçmesin Günümüz Sevgilim Yasla" ve "Sevgi Deli Gönülden Gönüle Bir Akıştır" adlı eserleri yorumlandı.