Ahmet - Nasuhi Ertegün kardeşlerin Washington'da çok konuşulan başarı hikayesi... Irkçılıkla mücadeleleri belgesel oldu

‘Kapıyı Açık Bırak' belgeselinin dünya prömiyeri Washington'da yapıldı. ABD'de bir dönem caz müziğine ev sahipliği yaparak ırkçılıkla mücadele eden Ahmet - Nasuhi Ertegün kardeşlerin hikâyesini anlatan belgesel, uluslararası film festivallerinde gösterilecek.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Münir Ertegün'ün oğulları olan Ahmet- Nasuhi Ertegün'ün 1930'lu ve 1940'lı yıllarda ırkçılıkla mücadelesini anlatan 'Kapıyı Açık Bırak' belgeselinin tanıtımına çok sayıda konuk katıldı. Etkinlikte, Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan da konuşma yaptı. Mercan konuşmasında siyahilerin ötekileştirildiği bir dönemde, Ertegün kardeşlerin hak mücadelesine verdikleri desteğin önemini vurguladı.

TÜM DÜNYA GÖRECEK

Uzun metraj belgeselin yönetmenliğini Ümran Safter ise "Ben bu filmi sadece Amerika'da değil, bütün dünyada göstermek istiyorum. İki Türk gencinin müzik vasıtasıyla neleri başardıklarını, ırk ayrımcılığının keskin duvarlarını yıkmayı nasıl başardıklarını göstermek istiyorum" dedi. Belgesel, hem ABD'de hem de uluslararası film festivallerinde gösterime sunulacak.

Yönetmenliğini Ümran Safter'in üstlendiği uzun metraj belgeselin ilk gösterimi Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı'nda yapıldı.

ÜNLÜLERİN ŞÖHRET ADRESİYDİ

Ertegün kardeşler, Ray Charles, Norah Jones, Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Miles Davis, Frank Zappa, Stevie Wonder, Rolling Stones, Bee Gees, Led Zeppelin, Genesis, gibi birçok ismin üne kavuşmasında büyük rol oynadı.